Eposgo

Έμφαση στην διατήρηση πνεύματά σας επάνω

Γνωρίζετε ότι θα πρέπει να τρώτε υγιεινά τρόφιμα και να πάρετε κάποια άσκηση για να αισθάνονται καλά και να ζήσουν περισσότερο. Ένα άλλο βασικό μέρος για να ζουν πλέον την ψυχική υγεία σας.

Καλή ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντικό όσο καλή σωματική υγεία. Αλλά όλοι αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές στη ζωή που μπορεί να αμφισβητήσει τη συναισθηματική ευημερία μας. Για παράδειγμα, ακόμα και αν έχετε πάντα προσβλέπει στην συνταξιοδότηση, μπορεί να χάσετε εργασίας. Ή, ίσως έχετε μετακινηθεί και θα χάσετε τους παλιούς φίλους σας.

Ό, τι συμβαίνει στη ζωή σας, κάνει την ψυχική υγεία σας προτεραιότητα. Θα αισθανθείτε καλύτερα και να ασχοληθεί με το άγχος καλύτερα. Αυτές οι ιδέες μπορούν να κρατήσουν τα πνεύματά σας επάνω:

 • Μείνετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους. Η διατήρηση των σχέσεων είναι καλό για την ψυχική υγεία σας. Καλέστε και να επισκεφθείτε τα παιδιά ή τα εγγόνια σας. Αν δεν έχετε οικογένεια ή τους φίλους σας γύρω από το ξενοδοχείο, να ενταχθούν σε μια τοπική εκκλησία ή οργάνωση της κοινότητας.

 • Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστούν στις σημαντικές αλλαγές στη ζωή. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο προφανής αρνητικά γεγονότα, όπως ο θάνατος του συζύγου σας ή έναν φίλο, αλλά και ενδεχομένως "θετικές" γεγονότα, όπως τη μετακίνηση ή συνταξιοδοτείται η οποία μπορεί επίσης να συνοδεύεται από μια αίσθηση της απώλειας. Θρηνεί κάθε απώλεια είναι φυσικό και αναγκαίο.

 • Κρατήστε απασχολημένος με διανοητικά την τόνωση των δραστηριοτήτων. Σκεφτείτε τον εθελοντισμό ή τη λήψη μια τάξη. Εξερευνήστε νέα ενδιαφέροντα, όπως η εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας.

 • Αποκτήστε ένα κατοικίδιο ζώο. Ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι μια θαυμάσια σύντροφος. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να πάρετε περισσότερη άσκηση και να έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές από ό, τι εκείνους που δεν έχουν ένα κατοικίδιο ζώο.

 • Άσκηση. Πάρτε έναν περίπατο ή ποδήλατο. Η άσκηση βελτιώνει το πώς αισθάνεστε ψυχικά, όσο και σωματικά.

 • Να κοιμάστε αρκετά. Έλλειψη ύπνου μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη. Προσπαθήστε να πάρετε τόσο πολύ ύπνο που χρειάζεστε. Αν και συνηθίζουμε να λέμε ότι ένα άτομο χρειάζεται περίπου οκτώ ώρες ύπνου κάθε νύχτα, αυτό είναι μόνο ένα μέσο αριθμό και μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι χρειάζονται περισσότερα. Είναι σημαντικό να μάθετε για τον εαυτό σας πόσες ώρες χρειάζεστε για ξεκούραστο, αναζωογονητικό ύπνο.

 • Πρακτική αισιοδοξία και καλή διάθεση. Μια θετική στάση και το γέλιο ενισχύσει τη διάθεσή σας. Περάστε χρόνο με ανθρώπους που σας κάνουν να γελάτε. Ενοικίαση αστείες ταινίες.

Κρατήστε αυτή τη λίστα εύχρηστο και να προσθέσετε τις δικές σας ιδέες. Αξίζει βάζοντας καλή ψυχική υγεία στην κορυφή του σας "to do" λίστα κάθε μέρα.

Αισθάνεστε κάτω;

Είναι αδύνατο να είναι χαρούμενος όλη την ώρα, κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολο από ό, τι άλλοι. Αλλά αν απλά δεν μπορεί να ταρακουνήσει τη θλίψη σας ή έχετε μυστηριώδεις πόνους και τους πόνους, μπορεί να πάσχουν από κατάθλιψη.

Όπως και τις καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, η κλινική κατάθλιψη είναι μια ασθένεια. Η κατάθλιψη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο, η κληρονομικότητα, το άγχος της αλλαγής της ζωής, φαρμακευτική αγωγή, ή ένα συνδυασμό αυτών. Μπορεί να αναπτυχθεί μετά από ένα συγκεκριμένο γεγονός ή για κανέναν προφανή λόγο. Μπορεί επίσης να είναι δευτερεύουσες σε άλλο υποκείμενο πρόβλημα υγείας (π.χ. υποθυρεοειδισμός) ή συνέπεια της χρήσης ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν κατάθλιψη. Για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν μπορεί να πατηθεί, να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα. Αν απαντήσετε «ναι» σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, και έχετε αισθανθεί αυτόν τον τρόπο για περισσότερο από δύο εβδομάδες, μιλήστε με το γιατρό σας, γιατί μπορεί να πιεσθεί. Η θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλά και πάλι, αλλά πρώτα, κάποιος πρέπει να ξέρει να αισθανθείτε άσχημα.

 • Αισθάνεστε κατάθλιψη ή απελπισία, αλλά δεν ξέρω γιατί;

 • Έχετε επίμονη πόνους και τους πόνους που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία;

 • Έχετε χάσει το ενδιαφέρον σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται για να απολαύσουν;

 • Έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης, θυμόμαστε, ή τη λήψη αποφάσεων;

 • Έχετε συχνά αισθάνεται ότι είναι άχρηστο ή ένοχος;

 • Έχετε προβλήματα στον ύπνο τη νύχτα;

 • Μήπως ανησυχείτε ότι κοιμάστε πάρα πολύ;