Eposgo

Για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας: την αντιμετώπιση του άγχους σας

Πάρα πολύ άγχος μπορεί να είναι κακό για σας, η Ευρωπαϊκή Γηριατρικής Society, λέει. Το στρες μπορεί να επηρεάσει τη σωματική υγεία σας και την ικανότητά σας να πάει για την καθημερινή σας ζωή. Μπορεί να βάλει ένα φρένο για την ψυχική υγεία σας, πάρα πολύ.

Φυσικά, μερικοί στρες είναι αναπόφευκτη, αλλά όπως σας μεγαλώνουν, το κλειδί είναι να ελαχιστοποιήσουμε το άγχος, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιούν την ευτυχία και την απόλαυση.

"Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να πάρετε ψυχολογικά, κοινωνικά, και φυσικά να βοηθήσει στη μείωση του στρες και να παραμείνουν αισιόδοξη», λέει ο Gary J. Kennedy, MD, μια ψυχιατρική και την επιστήμη της συμπεριφοράς ειδικός στη Νέα Υόρκη.

Αναλάβετε δράση

Αποφυγή δεν είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσει το στρες. Είναι πιο υγιεινό να αντιμετωπίσει τα γεγονότα. «Για παράδειγμα, εάν το ισχίο σας, πρέπει να καθοριστεί ή αν ο σύντροφός σας ή ο σύζυγός σας είναι απενεργοποιημένη, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πραγματικότητα, γι 'αυτό είναι καλύτερα να αντιμετωπίσουν ενεργά με την κατάστασή σας και όχι παθητικά," λέει ο Δρ Kennedy.

Μην απομονώσει τον εαυτό σας

Είτε είστε ασχολούνται με ένα θρησκευτικό ίδρυμα, που φροντίζουν τα εγγόνια, ή ίσως ακόμη και εργάζονται, παραμένουν ενεργοί μπορεί να αντισταθμίσει το άγχος. "Προσπαθώντας να κάνουμε τα πάντα από μόνη της δεν είναι μια καλή ιδέα, επειδή, κατά μία έννοια, το άγχος πρέπει να είναι κοινή," λέει ο Δρ Kennedy.

"Οι σχέσεις, την κοινότητα και να παραμείνετε συνδεδεμένοι όλα τα σημαντικά μέσα που διαμένουν αισιόδοξη μετά την ηλικία των 65», προσθέτει Dorree Lynn, Ph.D. Ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Psychological Association, ο Δρ Lynn είναι ο συγγραφέας του Όταν ο άνθρωπος που αγαπάτε είναι άρρωστος: Να κάνει το καλύτερό σας για το σύντροφό σας χωρίς απώλεια εαυτό σας. "Ακόμα και οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας με περιορισμένη κινητικότητα να παραμένετε συνδεδεμένοι μέσω τηλεφώνου και e-mail. Ακόμα κι αν δεν είναι τεχνολογικά καταλαβαίνω, τα εγγόνια σας, και μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε συνδεδεμένοι."

Γίνετε σωματικά δραστήριοι

Η άσκηση του σώματός σας είναι καλό για το μυαλό σας. «Ο εγκέφαλος δεν είναι απλά ένας υπολογιστής," λέει ο Δρ Kennedy. "Όχι μόνο σας λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά επίσης σας χοληστερόλη, την ισορροπία, την αρτηριακή πίεση, και της γλυκόζης αίματος βελτιώνονται με μέτριο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. " Περπατώντας μισή ώρα κάθε μέρα, σε εξωτερικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους, είναι ένας εύκολος τρόπος για να γίνει ενεργό. Ελέγξτε με το γιατρό σας πρώτα.

"Πολύ απλά βήματα, όπως η σωστή διατροφή και άσκηση, κάνει μια τεράστια διαφορά από φυσιολογικά αυξάνοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης στο σώμα σας που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να μειώσει το άγχος," λέει ο Δρ Lynn. "Πλέον, αν βγείτε για έναν βιαστικό περίπατο με κάποιον άλλο, μπορείτε να παραμείνετε δραστήριοι και να μείνετε συνδεδεμένοι με τους άλλους. Όλα ρέει μαζί."

Κοιμηθείτε καλά

Οι καλές συνήθειες ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του στρες. Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα κανονικό πρόγραμμα από την άνοδο και πηγαίνει στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα. «Έχουμε ρολόγια στον εγκέφαλό μας που μας ρυθμίζουν σωματικά και ψυχικά, και θα πρέπει να επαναφέρετε αυτό το ρολόι κάθε μέρα, διατηρώντας ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου," λέει ο Δρ Kennedy.

Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ως δεκανίκι

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσουν το άγχος σε οποιοδήποτε σημείο στη ζωή σας, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές, όπως την ηλικία σας. Αν πίνετε αλκοόλ, το κάνουν με μέτρο. "Βασικά, το ποτό δεν είναι ένας πολύ χρήσιμος τρόπος για να αντιμετωπίσει το στρες», λέει ο Δρ Kennedy.

Κοιτάξτε στη φωτεινή πλευρά

Επειδή στρες που φοράει κάτω, ψυχικά και σωματικά, να κρατήσει στο κόλπο περνώντας χρόνο με θετικά, χαρούμενοι άνθρωποι. "Για να γίνει πιο ανάλαφρο, παρέα με ανάλαφρο ανθρώπους», συμβουλεύει ο Δρ Lynn. "Δεν μπορείτε να παραβλέψετε τις πραγματικότητες των δυσκολιών γήρανση, αλλά μπορείτε να μείνετε γύρω από τους θετικούς ανθρώπους. Υπάρχει νόημα στο γέλιο-είναι ένα δώρο που σας κρατά τους νέους-και μια θετική προοπτική σας βοηθά να ζουν περισσότερο και πιο ευτυχισμένοι."