Eposgo

Κρατώντας ένα μάτι για τα οστά σας

Πολλοί από εμάς αρχίσουν να σκέφτονται για την οστεοπόρωση καθώς πλησιάζουμε ανώτερους χρόνια μας. Μετά από όλα, αυτό είναι όταν παρουσιάζεται οστική απώλεια, έτσι δεν είναι;

Λάθος. Οι γιατροί τείνουν να αντιμετωπίζουν ασθενείς με οστεοπόρωση στα 60, 70 τους και παλαιότερα, αλλά η απώλεια οστού αρχίζει πολύ νωρίτερα.

Κορυφές οστική μάζα μας, γύρω στην ηλικία των 20. "Με ακόμη 25 έως 30 ετών, η μέση γυναίκα έχει ήδη χάσει το 10 τοις εκατό της μέγιστης οστικής πυκνότητας της», λέει ο Nelson Β. Watts, MD, καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati και διευθυντής της υγεία των οστών και οστεοπόρωση Κέντρο της.

Όταν η απώλεια οστού συνεχίζεται ανεξέλεγκτη εδώ και χρόνια, το αποτέλεσμα είναι τα κατάγματα, συχνά στο ισχίο, στη σπονδυλική στήλη, στον καρπό ή τα οστά των ποδιών. εμμηνόπαυση επιταχύνει τη διαδικασία. Γι 'αυτό το 80 τοις εκατό των πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα με οστεοπόρωση είναι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Κατά τα πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση, απώλεια οστικής μάζας επιταχύνεται? Μετά από αυτό, συνεχίζεται, αλλά με πιο αργό ρυθμό. Η οστεοπόρωση μπορεί να χτυπήσει τους άνδρες, πάρα πολύ, αλλά συνήθως σε μεγαλύτερη ηλικία, επειδή ξεκινούν με περισσότερο οστίτη ιστό. Ένας στους τέσσερις άνδρες άνω των 50 θα καταλήξετε με ένα κάταγμα που σχετίζονται με την οστεοπόρωση.

Για να μάθετε που χρειάζεται βοήθεια, η αμερικανική Υπηρεσία Πρόληψης Task Force προτρέπει έλεγχο ρουτίνας της οστεοπόρωσης για όλες τις υγιείς γυναίκες άνω των 65 ετών. Γυναίκες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να επιδιώξει τον έλεγχο στην ηλικία των 60.

Ο Δρ Watts λέει ότι η καλύτερη μέθοδος ελέγχου είναι ένα διπλής ενέργειας ακτίνων Χ (DEXA) σάρωσης. Medicare καλύπτει αυτή τη μη επεμβατική δοκιμή για τις γυναίκες άνω των 65 ετών μία φορά κάθε δύο χρόνια, αν ο γιατρός τους λέει ότι χρειάζεται. "Ο έλεγχος μπορεί να ανιχνεύσει ένα πρόβλημα νωρίτερα και να αρχίσει θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή και αλλαγές στον τρόπο ζωής νωρίτερα," ο Δρ Watts λέει.

Έχουν αρκετά φάρμακα έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, συμπεριλαμβανομένων των καλσιτονίνη, διφωσφονικά, όπως το alendronate και ρισεδρονάτη, παραθυρεοειδή ορμόνη, και εκλεκτικοί ρυθμιστές υποδοχέα οιστρογόνου, όπως η ραλοξιφαίνη. Σύμφωνα με την Task Force, κάθε μία από αυτές τις θεραπείες έχει δυνητικά οφέλη και τις βλάβες.

Η πρόληψη περιλαμβάνει να πάρει αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D. άσκηση με βάρη βοηθάει, πάρα πολύ.

Ποιος είναι σε υψηλό κίνδυνο;

 • Οι γυναίκες άνω των 65

 • Λευκό ή Ασιάτισσες

 • Οι γυναίκες με μικρά οστά

 • Οι γυναίκες που κάνουν καθιστική ζωή

 • Post-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες

 • Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης

 • Οι καπνιστές

 • Οι ενήλικες που είναι πολύ λεπτή

 • Οι άνθρωποι που τσακίζουν κόκαλα μετά την ηλικία των 45 ετών, λόγω της «χαμηλής τραύμα», όπως μια πτώση, ενώ στέκεται

 • Μακροχρόνια κορτικοστεροειδών χρήστες

 • Οι άνθρωποι που πίνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ

 • Τα άτομα με υπερδραστήρια thyroids

 • Τα άτομα που παίρνουν ορισμένα φάρμακα, όπως φαινυτοΐνη, γοναδοτροπίνη-απελευθερώνοντας ορμόνης, τα αντιόξινα που περιέχουν αργίλιο, θεραπείες για τον καρκίνο, και των θυρεοειδικών ορμονών

Αναγκών σε ασβέστιο μας

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών και το Εθνικό Οστεοπόρωσης Ίδρυμα συνιστά:

Ηλικία: τη γέννηση έως 65 μηνών

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 210 mg

Ηλικία: 6 μήνες έως 1 έτος

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 270

Ηλικία: 1-3

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 500 mg

Ηλικία: 4-8

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 800 mg

Ηλικία: 9-18

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 1.300 mg

Ηλικία: 19-50

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 1.000 mg

Ηλικία: 51-70 ετών και άνω

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 1.200 mg

Ηλικία: 70 +

Ημερήσια ανάγκη ασβεστίου: 1.000 mg