Eposgo

Μάθετε από τα λάθη σας

«Ουφ, εγώ σχεδόν πιάστηκε. Τι μια στενή κλήση!" Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα λάθη σας, ελπίζοντας κανείς δεν τους βλέπει. Ή, αν σας πιάσουν, μπορεί να τους κατηγορήσει για κάτι ή κάποιον άλλο. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται να είναι μια εύκολη διέξοδος, μακροπρόθεσμα θα υποφέρουν, επειδή δεν θα μάθετε από τα λάθη σας.

"Όταν κάνετε ένα λάθος, σκεφτείτε από το ως το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ», λέει ο Danny Cox, πρόεδρος της επιτάχυνσης Απεριόριστα Tustin, Καλιφόρνια, και συγγραφέας του Αδράξτε την μέρα. "Αντί να κρύβονται από τα λάθη σας, θα είστε σε θέση τώρα να μάθουμε από αυτά και να αυξήσει την πιθανότητα σας για την επιτυχία στο μέλλον."

Δεχόμενοι ότι κάνατε λάθος είναι τρομακτικό. Ο φόβος της κριτικής είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Μπορεί να μην θέλουν να φαίνονται λιγότερο από το τέλειο, ίσως να μην θέλουν να χάσουν το σεβασμό των ανθρώπων που είναι σημαντικά για σας ή μπορείτε ακόμη και να φοβούνται να χάσουν τη δουλειά σας.

Τους φόβους σας αποκαλύπτουν τα λάθη μπορεί να είναι υπερβολικές, όμως.

"Σκεφτείτε το," λέει ο κ. Cox. «Μην έχετε περισσότερο σεβασμό για κάποιον που παραδέχεται ένα λάθος και στη συνέχεια να κάνει ό, τι αυτός ή αυτή μπορεί να το διορθώσει;"

Εάν είστε που συμμετέχουν στη ζωή, θα πάμε να κάνουν λάθη, λέει. Αλλά, αν δεν μάθουμε από αυτούς, είναι πιθανό να τους επαναλάβω.

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

Επειδή η ιδιοκτησία μέχρι τα λάθη σας είναι τρομακτικό, το πρώτο σας βήμα είναι να συγκεντρώσει το θάρρος. Γνωρίζοντας κάνεις το σωστό πράγμα θα σας δώσει μια αρχή.

Εδώ είναι τρία άλλα ισχυρά κατασκευαστές θάρρος:

1. Κάντε μια λίστα με όλα τα επιτεύγματά σας, τις δεξιότητες και τις καλές ποιότητες και να τα διαβάσει φωναχτά.

2. Κάντε μια λίστα των διάσημων ανθρώπων που έχουν επωφεληθεί από τα λάθη τους. Για παράδειγμα, ο Thomas Edison προσπάθησε πολλούς τύπους ινών και μετάλλων στην κατασκευή του λαμπτήρα πυρακτώσεως. Συνέχισε να ψάχνουν για το σωστό υλικό του νήματος και τελικά επιτύχει την επιτυχία.

3. Πάρτε ενθάρρυνση από ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Ο καθένας χρειάζεται τουλάχιστον μία μαζορέτα? Αρκετές είναι ακόμα καλύτερα. Κάντε μια λίστα των πιθανών μαζορέτες.

Μελέτη λάθη σας

Για να μάθετε από τα λάθη σας, γράψτε τις απαντήσεις σε κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις σε μια ξεχωριστή σελίδα για κάθε λάθος. Μπορείτε να προσθέσετε τις σκέψεις σας σε αυτές τις σελίδες, ανά πάσα στιγμή.

1. Περιγράψτε το λάθος σας με κάθε λεπτομέρεια.

2. Γιατί συνέβη αυτό;

3. Τι έμαθες από αυτό;

4. Πώς σκοπεύετε να το επισκευάσει;

5. Πώς μπορείτε να το κρατήσει από το να συμβεί ξανά;

Πάρτε μια διαφορετική άποψη

Αν περιορίσει την ανάλυσή σας για τη δική σας άποψη, θα δείτε μόνο μία προοπτική. Μπορεί να υπάρχουν ιδέες ή απόψεις που δεν θα συμβεί σε σας. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ενημέρωσε τον κ. Cox, να ζητήσει από έναν έμπιστο φίλο, "Επιτρέψτε μου να πάω μέσα από αυτό μαζί σας, και θα σας παρακαλώ να με βοηθήσει να καταλάβω τι συνέβη;" Γράψτε τις ιδέες του ή της στο σημειωματάριό σας.

Πάρτε μερικές ημέρες για να καθαρίσει το μυαλό σας και να καταλήξουμε με περισσότερες ιδέες.

Δείτε την ευρύτερη εικόνα

Μερικές φορές θα πρέπει να απομακρύνεται από την πραγματική λάθος να προσδιορίσει την αιτία του προβλήματος. Το λάθος θα μπορούσε να έχει προκληθεί από ή επιδεινώνονται από τα πρότυπα συμπεριφοράς σας, οπότε μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει τις συνήθειές σας για να μάθετε από τα λάθη σας.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα των αρνητικών προτύπων συμπεριφοράς. Μπορείτε να κάνετε μια λίστα που είναι κατάλληλη για εσάς.

  • Έχετε την τάση να χρονοτριβούν;

  • Είσαι παρορμητικός;

  • Μην αγνοείτε τις λεπτομέρειες ή να παραβλέψουμε τη μεγαλύτερη εικόνα;

  • Μην παραλείψετε να πάρετε είσοδο από άλλους ανθρώπους για σημαντικά θέματα;

  • Έχετε αποτύχει να διπλασιαστεί-ελέγξετε την εργασία σας;

Εάν έχετε ένα πρότυπο συμπεριφοράς που συνέβαλαν στην λάθος σας, να αναλύσει γιατί έχετε αυτή τη συνήθεια. Όταν το έκανε για πρώτη φορά; Πώς να σας βλάψει;

Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το με ένα θετικό συνήθεια, και να παρακολουθείτε αυτό το notebook σας.

«Μαθαίνοντας από τα λάθη σας, αξίζει τον κόπο, γιατί θα γίνει ένα ισχυρότερο πρόσωπο», λέει ο κ. Cox. "Έχετε το θάρρος να κατέχουν μέχρι τα λάθη σας, παρά τους φόβους σας."