Eposgo

Πώς να διαχειριστεί prehypertension

Prehypertension είναι ένας νέος όρος που προειδοποιεί τους ανθρώπους για να το πολύ πραγματικό κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας υψηλή αρτηριακή πίεση, εάν δεν λάβει έγκαιρα μέτρα για τη βελτίωση συνήθειες του τρόπου ζωής τους, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος Ινστιτούτο. Prehypertension ορίζεται ως μια πίεση του αίματος με την κορυφή (συστολική) αριθμός μεταξύ 120 και 139, ή στο κάτω μέρος (διαστολική) αριθμός μεταξύ 80 και 89. Κάποιος που καταλήγει με πλήρη άνθηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί, εν καιρώ, να αναπτύξουν καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική νόσο, τύφλωση, ή άνοια, και μπορεί να χρειαστεί να μείνει για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη ζωή.

Οι αριθμοί που πρέπει να θυμάστε είναι 120 πάνω από 80 την αρτηριακή πίεση ανάγνωση που μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο ότι εμπίπτουν σε μια υγιή σειρά. Ότι η ανάγνωση θα πρέπει τώρα να θεωρηθεί ως ένα κίτρινο φως, λένε οι ειδικοί. Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές, αυτοί οι αριθμοί σηματοδοτούν το χαμηλό τέλος ή την αρχή του προ-υπέρταση. Prehypertension διαγιγνώσκεται όταν είτε η κορυφαία σειρά ή το κάτω αριθμός είναι υψηλός.

Έλεγχος της πίεσης

Όταν η αρτηριακή πίεση είναι υψηλή, η καρδιά λειτουργεί πάρα πολύ σκληρά και η υπερβολική πίεση που ασκείται ενάντια στα τοιχώματα των αρτηριών. Χωρίς αποτελεσματική θεραπεία, η ισχυρή ροή του αίματος τελικά μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες.

Ο καθένας θα πρέπει να έχουν την αρτηριακή τους πίεση μετράται κάθε χρόνο ή δύο, και πιο συχνά εάν έχουν μη φυσιολογικές μετρήσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλή αν δεν έχουν ελεγχθεί, αφού μπορείτε να αισθάνονται απόλυτα χαλαρή και υγιή όμως εξακολουθούν να έχουν ένα υψηλό επίπεδο. Σύμφωνα με την European Heart Association (ΑΗΑ), ένας στους τρεις ενήλικες έχει υψηλή αρτηριακή πίεση - που ορίζεται ως η αρτηριακή πίεση ίση ή μεγαλύτερη από 140/90--and μόνο το 78 τοις εκατό του πληθυσμού γνωρίζουν την ασθένεια τους.

Όταν η συστολική πίεση είναι 120 ή υψηλότερος, οι άνθρωποι πρέπει να επικεντρωθεί σε επιλογές του τρόπου ζωής για να προσπαθήσει να βελτιώσει την αρτηριακή τους πίεση. Ξεκινώντας από 140, θα πρέπει επίσης να συζητήσουμε τη χρήση των ναρκωτικών με τους γιατρούς τους.

Για την πρόληψη της υπέρτασης, τα άτομα με προ-υπέρταση πρέπει να ζήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αποκτήστε το σώμα σας σε κίνηση

Η τακτική έντονη περπάτημα έχει αποδειχθεί για να βοηθήσει τους αριθμούς μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, όμως, έχει δυνητικό όφελος, ακόμη και αν χρειάζεται μορφές άλλες από το περπάτημα.

Διατηρήστε το βάρος υπό έλεγχο

Η αύξηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τα τελευταία χρόνια είναι σε μεγάλο βαθμό λόγω των ανθρώπων να πάρει βαρύτερο. Καύση θερμίδων μέσω της άσκησης και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Η απώλεια τόσο λίγα όπως £ 10 μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Υπέρταση εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν την DASH (Διατροφικές Προσεγγίσεις για την Υπέρταση Stop) πρόγραμμα διατροφής, ως λογική προσέγγιση για την υγιεινή διατροφή. Αυτή η δίαιτα εστιάζει σε μια υψηλή πρόσληψη φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δημητριακά ολικής αλέσεως, και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, και περιορίζει τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά, τα κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.

Περιορίστε το αλάτι και το νάτριο

Salt-ευαίσθητα άτομα-αυτοί των οποίων η πρόσληψη αλατιού έχει σαφή επίδραση στο αίμα τους πίεση αναγνώσεις-πρέπει οπωσδήποτε να περιοριστεί η νατρίου στη διατροφή τους.

Περιορίστε το αλκοόλ

Οι γυναίκες και οι άνδρες του μειωμένου σωματικού βάρους θα πρέπει να περιορίσουν αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα, και οι άνδρες και βαρύτερα γυναίκες πρέπει να έχουν όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές της αρτηριακής πίεσης. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν αποτελούν σύσταση να πίνουν αλκοόλ? Μάλλον, που προσφέρουν τα όρια για τους ανθρώπους που επιλέγουν να πίνουν.

Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα τσιγάρων προκαλεί προσωρινή αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό δεν είναι σχεδόν τόσο σημαντική όσο και το γεγονός ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.