Eposgo

Πώς να βοηθήσετε ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί

Ζητήστε από έναν γονέα να αναφέρουμε τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των παιδιών και θα ακούσετε για το ποτό ή τα ναρκωτικά. Σπάνια θα αναφέρω κανέναν παχυσαρκία, ακόμη και αν αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, υψηλή πίεση αίματος, ή διαβήτη.

Και είναι ανεξέλεγκτη. Σχεδόν ένα παιδί στα πέντε είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με το CDC. Ένας στους τέσσερις παχύσαρκα παιδιά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι παχύσαρκοι ως ενήλικες. Και όσο το 80 τοις εκατό των παχύσαρκων preteens και οι έφηβοι θα είναι παχύσαρκοι ως ενήλικες.

Οι ερευνητές τοποθετούν μεγάλο μέρος της ευθύνης για fast-food και η καθιστική παιδική ηλικία. Τα παιδιά σήμερα δαπανούν ολοένα και περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση, παίζουν video games, ή κάθονται στον υπολογιστή. Τα σχολεία έχουν περικοπεί ή να εξαλειφθούν τα μαθήματα φυσικής αγωγής υπέρ των πιο ακαδημαϊκά θέματα. Πολυάσχολες οικογένειες συχνά αφήσει τη διατροφή διαφάνεια, καθώς βασίζονται σε γρήγορα γεύματα και σνακ πρόχειρο φαγητό.

Παρά το γεγονός ότι η γενετική μπορεί να προδιαθέτουν ένα άτομο σε παχυσαρκία, πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από ένα συνδυασμό κακή διατροφή και τις συνήθειες άσκησης, έτσι και οι δύο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Επιπλέον, μια υγιή σχέση των τροφίμων αποτελεί το θεμέλιο για τον έλεγχο του βάρους. Μια υγιής σχέση διατροφής νοούνται τα τρόφιμα που ικανοποιεί τις βασικές διατροφικές ανάγκες και να μην χρησιμοποιείται για την κάλυψη άλλων συναισθηματικές και σωματικές ανάγκες.

Τι να κάνετε

  • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Συζητήστε με τον παιδίατρό σας ή τον οικογενειακό γιατρό για υγιείς τρόπους για το παιδί σας να χάσετε βάρος.

  • Πάρτε προτεινόμενων δοκιμασιών προσυμπτωματικού ελέγχου. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ), συνιστά ότι όλα τα παιδιά πρέπει να εξετάζονται για την υψηλή χοληστερόλη μεταξύ των ηλικιών 9 και 11, και πάλι μεταξύ των ηλικιών 17 και 21. AAP αναφέρει αυτό ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από το οικογενειακό ιστορικό. Επιπλέον, η ΑΑΡ και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος Ινστιτούτο συνιστούν ότι τα παιδιά των 10 ετών (ή κατά την εφηβεία έναρξη), οι οποίοι έχουν παράγοντες κινδύνου, όπως το υπερβολικό βάρος, η παχυσαρκία, ή με οικογενειακό ιστορικό, τα επίπεδα της γλυκόζης νηστείας ώστε να ελεγχθούν για τον τύπο 2 σακχαρώδη διαβήτη.

  • Προσφορά υγιείς εναλλακτικές λύσεις σνακ. Διατηρήστε τα φρέσκα φρούτα και τα ωμά λαχανικά στο χέρι, αντί των τσιπ.

  • Διδάξτε μετριοπάθεια. Ένα cookie είναι OK-όχι οκτώ. Μην παραγγείλετε το παιδί σας μια υπερ-μεγέθους γεύμα fast-food.

  • Πάρτε το παιδί σας κινείται. Άσκηση ως μια οικογένεια και να ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι δραστήριοι κάθε μέρα. Κατασκευάστηκε έως 60 λεπτά έντονης δραστηριότητας κάθε μέρα, όπως συνιστάται από το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών 2008 Οδηγίες σωματική άσκηση για τους ανθρώπους. Τα 60 λεπτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν μυϊκής ενδυνάμωσης ασκήσεις (όπως pushups) και ενδυνάμωσης των οστών ασκήσεις (όπως το σχοινάκι).

  • Αλλάξτε συνήθειες. Για παράδειγμα, απλά αλλάζουν από το πλήρες στο αποβουτυρωμένο γάλα και την αποφυγή ζαχαρούχα δημητριακά μπορεί να βοηθήσει. Κουφέτα αναψυκτικά και ποτά φρούτων είναι επίσης ένα κοινό μη αναγνωρισμένη πηγή των επιπλέον θερμίδες. Η εξάλειψη αυτών των ποτών ή να στραφούν σε διαιτητικά ποτά θα βοηθήσει.

  • Ξεκινήστε νωρίς. Πρέπει να θεσπιστεί νωρίς στην παιδική ηλικία Η βάση για την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα.

  • Ορίστε ένα παράδειγμα. Ως γονέας, είστε σωστή διατροφή και άσκηση; Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών 2008 Οδηγίες σωματική άσκηση για τους ανθρώπους, οι ενήλικες θα πρέπει να πάρει 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας, καθώς και δύο ημέρες την εβδομάδα της μυϊκής ενδυνάμωσης ασκήσεις που λειτουργούν όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Σε γενικές γραμμές, ο στόχος για τα υπέρβαρα παιδιά που εξακολουθούν να αυξάνονται, δεν είναι να χάσουν βάρος, αλλά να επιβραδύνει αύξηση του σωματικού βάρους τους και να επιτρέψουν το ύψος τους να καλύψουν τη διαφορά.

Η έρευνα έχει δείξει ο χρόνος μπροστά στην τηλεόραση, παίζουν video games, ή κάθονται μπροστά από τον υπολογιστή αυξάνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία. Επίσης, έχει μια τηλεόραση ή τον υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο του παιδιού είναι ένας πρόσθετος παράγοντας κινδύνου για παχυσαρκία. Περιορίστε το χρόνο TV έως 30 λεπτά την ημέρα για τα μικρά παιδιά και μία ώρα την ημέρα για preadolescents και εφήβους. Πάρτε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή από το υπνοδωμάτιο του παιδιού.

Συμβουλευτείτε έναν παιδιατρικό διαιτολόγο για πρόσθετη βοήθεια. Για να εντοπίσετε ένα στην περιοχή σας, επισκεφθείτε του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαιτολόγων της ιστοσελίδας.