Eposgo

Το δικαίωμα παπούτσια μπορεί να διευκολύνει τον πόνο στο γόνατο

Μπότες, σανδάλια, αντλίες, πάνινα παπούτσια, loafers... Όταν πρόκειται για παπούτσια, οι επιλογές είναι συγκλονιστική. Τι φοράτε στα πόδια σας μπορεί να επηρεάσει τα γόνατά σας, έτσι πληρώνει για να γνωρίζουμε ποια υποδήματα μπορεί να μειώσει τον πόνο και προστατεύει τις αρθρώσεις του γόνατος σας. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια.

Foot γεγονότα

Τα πόδια σας να αλλάξει με την ηλικία, και έτσι θα πρέπει επιλογές παπούτσι σας. Οι μύες ποδιών γίνονται πιο αδύναμοι και οι αρθρώσεις πόδι πάρει τρεμουλιαστή. Ευελιξία μειώνεται, και τα τακούνια να χάσουν μερικά από τα λιπαρά τους padding. Το μέγεθος του παπουτσιού μπορεί ακόμη και να ανέλθει ως τα πόδια εξαπλωθεί, χάρη στις επιπτώσεις του βάρους και της βαρύτητας. Προσθήκη στα προβλήματα, όπως κάλους και η αρθρίτιδα, και να φορούν άνετα, καλά-εγκατάσταση των παπουτσιών γίνεται πιο σημαντική από ποτέ.

Προστατέψτε τα γόνατά σας

Ο αντίκτυπος των υποδημάτων στο γόνατο αρθρίτιδα δεν έχει μελετηθεί πολύ καλά. Αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα επίπεδα παπούτσια με ευέλικτο πέλματα-όπως κατ 'περπάτημα παπούτσια θέσει λιγότερη πίεση, ή «φορτίο» στο γόνατο από τσόκαρα και παχιά σόλα παπούτσια σταθερότητας.

Αυτό οδηγεί τους εμπειρογνώμονες να πιστεύουν ότι τα παπούτσια με χαμηλό γλώσσα, τα οποία είναι ευέλικτη και λυγίζει με το πόδι σας θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη ζημιών αρθριτικό γόνατο και τον πόνο. Σκεφτείτε το φως αθλητικά παπούτσια ή σόλα από καουτσούκ oxfords και όχι παπούτσια με σκληρές, χοντρή σόλα.

Ειδικά πέλματα ονομάζεται πλάγια σφηνωμένο πέλματα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο για μερικούς ανθρώπους. Μελέτες αυτών των ενθέτων συνταγή παπούτσι έχουν δείξει αντιφατικά αποτελέσματα, ωστόσο, και απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Το μεγάλο κυνήγι παπούτσι

Μια καλή εφαρμογή και άνετη αίσθηση είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες κατά την επιλογή παπούτσια. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι ένα παπούτσι που είναι σε σχήμα ποδιού σας. Ένα τέχνασμα είναι να ανιχνεύσει το παπούτσι σε χαρτί, τότε το βήμα ξυπόλητος πάνω στο περίγραμμα για να δείτε αν το πόδι σου ταιριάζει μέσα σε αυτό.

Επιλέξτε παπούτσια με μια εύκαμπτη σόλα από καουτσούκ για απορρόφηση των κραδασμών. Ένα τετράγωνο ή στρογγυλό κουτί toe είναι το καλύτερο, καθώς δίνει τα δάχτυλα των ποδιών σας χώρο για να κινηθεί.

Αποφύγετε τα μουλάρια και ανοικτή-backed τσόκαρα, τα οποία δεν παρέχουν υποστήριξη στην πλάτη. Και τα ψηλά τακούνια; Δίνουν τεράστια πίεση στο πόδι και τα δάχτυλα των ποδιών και να οδηγήσει σε προβλήματα στάση του σώματος. Φοράτε παπούτσια με χαμηλά τακούνια (2 ίντσες ή λιγότερο) μόνο όταν πρέπει, και να επιστρέψετε σε διαμερίσματα, το συντομότερο δυνατό.

Αγορές έξυπνα

Τα πόδια έχουν την τάση να διογκώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε το παπούτσι-shopping είναι καλύτερο να γίνεται το απόγευμα, όταν τα πόδια σας είναι στο μεγαλύτερο τους. Έχετε τα πόδια σας μετριέται ενώ στέκεστε. Στους περισσότερους ανθρώπους, το ένα πόδι είναι μεγαλύτερο από το άλλο, έτσι ώστε να αγοράσετε το μέγεθος του παπουτσιού που φιλοξενεί το μεγαλύτερο πόδι.

Δοκιμάστε και στις δύο παπούτσια που φορούν τον ίδιο τύπο κάλτσες ή κάλτσες που σκοπεύετε να φορέσετε με το παπούτσι μετά την αγορά. Εάν φοράτε τα ορθωτικά συνταγή, να είστε σίγουροι ότι έχετε τους έφερε μαζί σας.

Πάρτε μια καλή βόλτα γύρω από το κατάστημα. Βεβαιωθείτε ότι το παπούτσι ταιριάζει καλά στις πλευρές, μπροστά, πίσω και πάνω και έχετε περιθώρια κουνάω στο πλαίσιο toe. Θέλετε παπούτσια που αισθάνονται άνετα αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να σπάσει μέσα

Αν έχετε απορίες ή δυσκολία να βρουν καλά-εγκατάσταση των παπουτσιών, συμβουλευτείτε έναν ποδίατρο ή επισκεφθείτε ένα ορθοπεδικό κατάστημα υποδημάτων.

Βασικά takeaways

  • Φορώντας το δικαίωμα παπούτσια μπορεί να μειώσει τον πόνο της αρθρίτιδας και να προστατεύσει τις αρθρώσεις του γόνατος σας.

  • Μπαλαρίνες με ευέλικτο πέλματα θέσει λιγότερη πίεση στο γόνατο από τσόκαρα και παχιά σόλα παπούτσια σταθερότητας.

  • Κατά την αγορά για τα παπούτσια, το καλύτερο στοίχημά σας είναι ένα παπούτσι που είναι σε σχήμα ποδιού σας.