Eposgo

4 συμβουλές για ικανοποιητικές σχέσεις με ΔΕΠΥ

Φιλίες, οικογενειακές σχέσεις, και ρομαντικά ομόλογα μπορεί να είναι σκληρό. Σε μια σχέση, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, προσεκτική και προσεγμένες. Αλλά όταν έχετε ADHD, είστε συχνά απρόσεκτοι, ξεχασιάρης, και παρορμητική. Ακολουθήστε αυτές τις λύσεις για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τους άλλους αποτελεσματικά.

1. Το πρόβλημα: ξεχάσετε να είναι κάπου. Θα χάσετε μια ημερομηνία ή να πάει σε λάθος θέση.

Σχέση rx: Όταν καταρτίζονται σχέδια με τους φίλους σας ή σημαντικό άλλο, επιβεβαιώνουν πάντα αυτό που ακούσατε. Απροσεξία μπορεί να προκαλέσει σε σας για να χάσετε τα κομμάτια των πληροφοριών. Πείτε, «Εμείς πάμε για να συναντηθούν την Πέμπτη στο μπιστρό στη γωνία στις 7 μ.μ. Μήπως μπορώ να το πάρει σωστό;" Ορίστε το κινητό σας για να σας ενημερώσουμε πριν είστε υποτίθεται για να είναι εκεί.

2. Το πρόβλημα: έχετε μια δύσκολη στιγμή να απολαύσετε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως κάνουν οι άλλοι. Άνθρωποι χωρίς ADHD μπορεί να βρει αυτό το απογοητευτικό.

Σχέση rx: Υπερκινητικότητα καθιστά δύσκολο για σας να καθίσει ακόμα. Ως εκ τούτου, πηγαίνοντας σε ταινίες, συναυλίες, ή την παραλία, δεν μπορεί να είναι σωστό για εσάς. Γίνετε δημιουργικοί. Χαράζει πεζοπορίες ή βόλτες με ποδήλατο και πικ-νικ. Μαγειρέψουν ένα γεύμα στο σπίτι μαζί. Συμμετοχή μια ψυχαγωγική αθλητική ομάδα, αν είστε και οι δύο ενδιαφέρονται. Το σημαντικό πράγμα είναι ότι μπορείτε να μοιραστείτε μια εμπειρία που μπορείτε να απολαύσετε τα δύο.

3. Το πρόβλημα: κατά τη διάρκεια ενός επιχειρήματος, να κάνετε βλαβερός παρατηρήσεις.

Σχέση rx: Παρορμητικότητα σας αναγκάζει να μιλήσω προτού να σκεφτείτε. Είτε το επιχείρημα με ένα μέλος της οικογένειας ή του συζύγου, ρωτήστε αν μπορείτε να έχετε μερικές στιγμές. Γράψτε ό, τι θέλετε να πείτε. Αυτό σας βοηθά να σκέφτονται πρώτα και να μιλήσουμε δευτερόλεπτο. Stick στη λίστα, ώστε να μην κατά λάθος βλάψει τα συναισθήματά του άλλου ατόμου.

4. Το πρόβλημα: ζώνη έξω ενώ ο σύζυγός σας μιλάει. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να μην με νοιάζει τι σημαντικό άλλο σας λέει.

Σχέση rx: Είναι δύσκολο για τα άτομα με ΔΕΠΥ να δώσουν προσοχή για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ακόμα, αυτό είναι μια σημαντική δεξιότητα στις σχέσεις. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βελτιώσει:

  • Διατηρήστε επαφή με τα μάτια. Αυτό θα σας προφυλάξει από το να αποσπούν την προσοχή από τα πράγματα γύρω σας.

  • Συντονιστείτε με τη γλώσσα του σώματος και τον τόνο της φωνής. Αυτά είναι τα συνθήματα που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τι ο συνεργάτης σας λέει.

  • Εάν έχετε κάνει το καλύτερό σας, αλλά ακόμα δεν μπορεί να παραμείνει εστιασμένη, ρωτήστε το συνεργάτη σας, αν θα μπορούσατε να πάρετε ένα σύντομο διάλειμμα. Πες, "Αυτό που λέτε είναι σημαντικό για μένα, και θέλω να σας δώσει την προσοχή που σας αξίζει. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζομαι λίγα λεπτά για να επαναφορτίσετε πριν δώσει πάλι την αμέριστη προσοχή μου. "Πάρτε ένα ποτήρι νερό ή να πάνε για μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Στη συνέχεια, να συνεχίσετε τη συζήτηση.

  • Αν δεν είναι σαφές ότι έχετε καταλάβει όλα όσα είπε ο σύντροφός σας να σας, ζητήστε του να το επαναλάβουμε. Στη συνέχεια, επαναλάβετε πίσω στο σύντροφό σας.

Έχοντας να εργαστούν σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι είναι μια κακή σχέση. Υγιείς συνεργασίες αφορούν την επίλυση προβλημάτων. Ακολουθήστε αυτές τις στρατηγικές και να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους αγαπημένους σας για να βεβαιωθείτε ότι ο καθένας αισθάνεται αγαπητή και σεβαστή.