Eposgo

Ψωρίαση, έκζεμα, δερματίτιδα: ποια είναι η διαφορά ;

Προσπαθώντας να απαλλαγούμε από δερματικό εξάνθημα μπορεί να είναι σχεδόν τόσο ενοχλητική, όπως την αντιμετώπιση ενός. Τρεις κοινές αιτίες-ψωρίαση, έκζεμα, δερματίτιδα και-είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Δεν υπάρχει μία δοκιμή μπορεί να τους εντοπίσει. Πλέον, είναι εύκολα συγχέονται, επειδή μοιάζουν τόσο πολύ.

Για να κάνει μια ακριβή διάγνωση, ο γιατρός σας μπορεί να μιλήσει μαζί σας για το ιατρικό ιστορικό και τα συμπτώματά σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να θέλουν να διεξάγουν εξετάσεις του δέρματος ή σε πολλαπλές δοκιμές. Αν είστε σήμερα ενοχλούνται από το κόκκινο, φαγούρα, ή φλεγμονή του δέρματος, είναι όλα αξίζει το χρόνο και την προσπάθειά σας. Μόλις βρεθεί η αιτία, η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει και να φέρει ανακούφιση.

Για να βοηθήσει το γιατρό σας να κάνει την σωστή κλήση, εδώ είναι ό, τι πρέπει να ξέρετε για τις διαφορές μεταξύ ψωρίαση, έκζεμα, δερματίτιδα και.

Δερματίτιδα

Δερματίτιδα γενικά σημαίνει «φλεγμονή του δέρματος". Εάν το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με ένα συγκεκριμένο ερεθιστική ουσία, μπορείτε να αναπτύξετε δερματίτιδα εξ επαφής. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι της δερματίτιδας εξ επαφής: ερεθιστικές και αλλεργικές. Και οι δύο τύποι είναι κοινές αιτίες της ένα κόκκινο, κνησμώδες εξάνθημα.

  • Ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής είναι η πιο διαδεδομένη. Αναπτύσσεται όταν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο από την έκθεση σε πράγματα όπως τα χημικά, οξέα, σαπούνια, και τα απορρυπαντικά. Ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να εμφανιστούν αν έχετε έρθει σε επαφή με την ουσία πριν ή όχι. Συχνά θα αναπτύξουν κάποιο εξάνθημα στα χέρια σας μαζί με κάψιμο, φαγούρα και πόνος. Θα πρέπει να συνεχίσετε να πάρετε την αντίδραση έως ότου η αιτία είναι στη μόδα και μπορείτε να το αποφύγετε.
  • Αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να συμβεί εάν έχετε αναπτύξει μια ευαισθησία ή αλλεργία σε μια ουσία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν νικέλιο ή άλλα μέταλλα και ορισμένα αρώματα. Με αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής, δερματικό εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή που άγγιξε την ουσία μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Φαγούρα είναι το κύριο σύμπτωμα. Τα άτομα με συχνή αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής flare-ups μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε τη δοκιμή αλλεργίας.

Έκζεμα

Έκζεμα συνήθως εμφανίζεται ως πολύ itchy μπαλώματα που γίνονται κόκκινα, πρησμένα, και ραγισμένα από το ξύσιμο. Εξανθήματα εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στο εσωτερικό τους αγκώνες, πίσω από τα γόνατα, και στα χέρια και τα πόδια.

Η ακριβής αιτία του εκζέματος είναι άγνωστη, αλλά έχει συνδεθεί με τη γενετική και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ο πιο κοινός τύπος εκζέματος είναι ατοπικής δερματίτιδας, αλλεργικής ασθένεια που συχνά εμφανίζεται σε βρέφη και παιδιά. Η ασθένεια μπορεί να πάει μακριά στην ηλικία των 2 ή διαρκέσει μέχρι και την ενηλικίωση.

Ορισμένες ουσίες μπορεί να προκαλέσει μια έκζεμα ξεμπλοκάρισμα, γι 'αυτό είναι σημαντικό για τον εντοπισμό και την αποφυγή τους. Κοινή ερεθιστικά περιλαμβάνουν καθαριστικά οικιακής χρήσης, απορρυπαντικά, σαπούνια, χλώριο, και το μαλλί. στρες μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση εκζέματος.

Για να επιβεβαιώσετε αν έχετε έκζεμα, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει σχετικά με το οικογενειακό ιστορικό σας, τις αλλεργίες και θέλετε να έχετε μια αλλεργία ή εξέταση αίματος.

Ψωρίαση

Psoriasisis μια δια βίου ασθένεια που προκαλεί πάχυνση της, κόκκινες κηλίδες του δέρματος και ασημί-λευκή κλίμακες. Η ψωριασική μπαλώματα μπορεί να έχει φαγούρα, πόνο, ακόμα και να καεί. Συχνά βρίσκονται στο εξωτερικό των αγκώνων και των γονάτων, αλλά η ψωρίαση επηρεάζει συνήθως το τριχωτό της κεφαλής και τα νύχια, πάρα πολύ.

Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν ψωρίαση, συμπεριλαμβανομένων άγχος, κρύο, βλάβες του δέρματος, και ορισμένα φάρμακα. Σε αντίθεση με ατοπική δερματίτιδα, η ψωρίαση δεν εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των 10. Είναι πιο συχνά σε ενήλικες.

Ψωρίαση μπορεί να μιμούνται άλλες ασθένειες του δέρματος. Οι γιατροί θα διαγνώσουν με τη στενή εξέταση του δέρματος, τα νύχια σας, και το κρανίο. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να εκτελέσει μια βιοψία δέρματος. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός μικρού δείγματος δέρματος και την προβολή κάτω από ένα μικροσκόπιο.