Eposgo

Διαχείριση του άγχους με την άσκηση

Το στρες μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε στραγγισμένο, άγχος, ακόμα και κατάθλιψη. Και ενώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διαχειριστείτε ανεξέλεγκτη άγχος, κανένας δεν είναι τόσο ευχάριστη και αποτελεσματική ως τακτική άσκηση ρουτίνας.

«Πολλές μελέτες έχουν δείξει άσκηση παρέχει εξαιρετική οφέλη για την αντι-στρες», λέει ο Cedric Bryant, επικεφαλής φυσιολόγος άσκησης για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την άσκηση (ACE). «Και ας το παραδεχτούμε, όλοι μας θα μπορούσε να κάνει με λιγότερο άγχος στη ζωή μας."

Πώς λειτουργεί

Η άσκηση προκαλεί τον εγκέφαλο να εκκρίνει ενδορφίνες, το όπιο-όπως ουσίες που απαλύνουν τον πόνο και να παράγουν μια αίσθηση της άνεσης και της ευφορίας. Ενθαρρύνει, επίσης, τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο να εκκρίνει άλλους νευροδιαβιβαστές, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη, που βελτιώνουν τη διάθεση.

Ελλείψεις των ουσιών αυτών, ιδίως της σεροτονίνης, έχουν συνδεθεί με τα συμπτώματα της κατάθλιψης, του άγχους, παρορμητικότητα, επιθετικότητα και αυξημένη όρεξη. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine, όταν καταθλιπτικοί άνθρωποι ασκούν, αυξάνουν τα επίπεδα αυτών των φυσικών αντικαταθλιπτικών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η άσκηση βελτιώνει επίσης την ικανότητα των ανθρώπων να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, Προάγει την αυτοεκτίμηση και αυξάνει την ενέργεια, τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

Η άσκηση παρέχει επίσης μια διέξοδο για τα αρνητικά συναισθήματα, όπως απογοήτευση, θυμό και ευερεθιστότητα, προωθώντας έτσι μια πιο θετική διάθεση και την προοπτική.

Μέτρια άσκηση γίνεται διακόπτει τακτικά την κυκλική διαδικασία σκέψης που σχετίζεται με την κατάθλιψη. Ένα άτομο που ανησυχεί για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να σταθώ επί μακρόν για το πρόβλημα, φέρνοντας σε μεγαλύτερη ανησυχία. κατάθλιψη βαθαίνει την ανησυχία, σε έναν κύκλο φθίνουσα. Η άσκηση μπορεί να σπάσει τον κύκλο.

Τέλος, η άσκηση βοηθά να πάρει χρόνο για τον εαυτό σας.

"Είτε θέλετε να ασκήσει μόνη της ή με έναν φίλο, είναι σημαντικό να πάρει χρόνο για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αγχωτικό περιόδους», λέει ο κ. Bryant. "Με τον τρόπο αυτό, ασκεί καθήκοντα, ως θετικό διάσπαση της προσοχής από τα προβλήματα της ημέρας που σας προκαλεί άγχος."

Κινήσεις μείωσης του στρες

Σχεδόν κάθε άσκηση μπορεί να προσφέρει το στρες ανακούφιση, αλλά οι ακόλουθες οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εκείνους που ενδέχεται να είναι πιο αποτελεσματικό για σας.

Επιλέξτε μια άσκηση που μπορείτε να απολαύσετε. Τα είδη των δραστηριοτήτων που θα επιλέξετε εξαρτάται από τη φυσική ικανότητά σας, καθώς και τις προτιμήσεις σας.

"Είναι σημαντικό να επιλέξετε δραστηριότητες που είναι προσιτές και εφικτό για εσάς να κάνετε τακτικά», λέει ο κ. Bryant. "Θα πρέπει επίσης να καθοριστεί εάν θέλετε να παίξετε ανταγωνιστικά αθλήματα, όπως μπάσκετ ή τένις, ή αν προτιμάτε να κάνετε noncompetitive δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, ποδηλασία ή αεροβική γυμναστική."

Θα πρέπει επίσης να εξετάσει αν θέλετε να κάνετε την άσκηση ρουτίνας σας μόνοι σας ή με τους άλλους.

Άσκηση κάθε μέρα, αν μπορείτε. Η έκθεση της ΗΠΑ Γενικού Χειρουργού για τη σωματική άσκηση και την υγεία συστήνει 30 λεπτά δραστηριότητας τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις ημέρες της εβδομάδας.

"Θα ωφεληθούν από την άσκηση τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα, αλλά θα δείτε πιο συνεπή μείωση του στρες, αν μπορείτε να είστε σωματικά δραστήριοι κάθε μέρα», λέει ο κ. Bryant.

Εξετάστε τις δραστηριότητες νου / σώματος. Στη γιόγκα και τάι τσι, το μυαλό σας χαλαρώνει σταδιακά, καθώς το σώμα σας αυξάνει το ποσό του μυϊκού έργου. "Αν είστε έλκονται από ένα πνευματικό στοιχείο, αυτές οι μορφές άσκησης είναι αποτελεσματικά για τη λείανση άγχος διαχείρισης και χαλάρωσης ικανότητες», λέει ο κ. Bryant.

Ο έλεγχος του στρες έρχεται τελικά κάτω σε χρόνο για άσκηση κάνει. Η σωματική δραστηριότητα προσφέρει μια ευχάριστη και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής, δεδομένου ότι προωθεί την διαρκή δύναμη και την ενδυνάμωση.