Eposgo

Επιδόσεις άγχος μπορεί να πνίξει μέχρι αθλητές

Ένας αθλητής αντιμετωπίζει συχνά τον ανταγωνισμό με τον ίδιο τρόπο που ένα άλλο είδος performer κάνει: Αυτός ή αυτή παίρνει πεταλούδες πριν πάτε στον αγωνιστικό χώρο ή στο γήπεδο.

Άγχος μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε και να οξύνουν τις επιδόσεις. Για ορισμένους αθλητές, όμως, η πίεση αποδίδει καλά παίρνει το φόρο του, με τη μορφή της απόδοσης του άγχους, που τους οδηγεί στο να κάνουμε λιγότερα από ό, τι τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σαν τρακ που μπορεί να ξεπεράσει μουσικός ή ηθοποιός. Ή τα αδύναμα γόνατα αισθάνεστε όταν έχετε προγραμματίσει να δώσει μια σημαντική ομιλία στο χώρο εργασίας.

Τα συμπτώματα του άγχους απόδοσης ή «πνιγμού»-είναι φυσική. Στήθος σας αισθάνεται σφιχτά, και μπορεί να έχετε δυσκολία στην αναπνοή. Μπορεί να αισθανθείτε τεταμένη, και ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή σας μέχρι την ταχύτητα. Μερικοί αθλητές παίρνουν αισθανθείτε ζάλη ή ναυτία. Μπορούν να έχουν θολή όραση, ξηροστομία ή υγρό δέρμα.

Επιδόσεις άγχος μπορεί να οφείλεται σε έναν αριθμό παραγόντων, σύμφωνα με τους ειδικούς της ψυχολογίας στο Jacksonville State University. Ένας αθλητής μπορεί να μην έχουν την εμπειρία που ασχολούνται με το άγχος του ανταγωνισμού. Αυτός ή αυτή μπορεί να φοβούνται την αποτυχία, έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές του ή έχουν φτωχές δεξιότητες συγκέντρωσης.

Εάν έχετε την τάση να πνίξει υπό πίεση, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να το αποφύγει. Ο πρώτος κανόνας είναι να θυμάστε ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι, ή μια ομιλία ή μια επαγγελματική συνάντηση. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, δεν είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Με τη σωστή προοπτική, είναι δύσκολο να πνιγούν, και πολύ πιο εύκολο να διασκεδάσουν.

Πρακτική

Η θέληση για τη νίκη δεν είναι τόσο σημαντική όσο και η βούληση για να κερδίσει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε τον εαυτό σας στην κορυφή της νόσου τελειοποιήσουν τις δεξιότητες και τις τεχνικές σας, έτσι ώστε να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά και να γίνουν δεύτερη φύση. Πρακτική σε ασθένειες που, όσο το δυνατόν πλησιέστερα, προσομοίωση πραγματικό παιχνίδι ή εκδήλωση ασθενειών. Κάντε πράξη μοιάζει περισσότερο τον ανταγωνισμό, και τη θεραπεία του ανταγωνισμού περισσότερο σαν πράξη. Συζητήστε με το λεωφορείο ή τους συμπαίκτες σας για το άγχος σας, που μπορεί να έχουν στρατηγικές που βοήθησαν να αντιμετωπίσουν το άγχος των επιδόσεων.

Εστία

Επικεντρωθεί στην αποστολή στο χέρι, όχι τις συνέπειές της. Θα πρέπει να σκέφτεται, «Πάω να κάνω αυτό το πλάνο τώρα," όχι "Τι θα συμβεί αν το χάσετε;" Αυτό δημιουργεί την προσδοκία να κάνει ακριβώς αυτό.

Κάνω

Να είστε στο εδώ και τώρα, αλλά δεν σκέφτεται να κάνει. Yogi Berra είπε ότι μια πλήρης μυαλό είναι ένα άδειο ρόπαλο. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε και να χτυπήσει την ίδια στιγμή.

Φαντάζομαι

Διανοητικά αναπαράγετε μια κασέτα στο κεφάλι σας να πετύχει σε οποιαδήποτε κατάσταση που είστε, τότε το κάνω.

Σκέψου θετικά

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του λέγοντας στον εαυτό σας, "Μην χάσετε αυτή την κρίσιμη ελεύθερη βολή» και «Ξέρω ότι μπορώ να το κάνω." Μην τοποθετείτε πρόσθεσε, αυτοεπιβαλλόμενη πίεση για τον εαυτό σας.

Αναπνεύστε βαθιά

Όποτε μπορείτε, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε τους μυς σας. Είναι δύσκολο να πνιγούν και να χαλαρώσουν ταυτόχρονα.

Βάλτε το μαζί

Τραβήξτε όλες αυτές τις στρατηγικές μαζί. Για παράδειγμα, ένα τυπικό προ-εξυπηρετούν τελετουργικό για έναν παίκτη του τένις θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Κοιτάξτε το σημείο όπου θέλετε το χρησιμεύουν για να πάει και να απεικονίσει την πτήση της μπάλας εκεί? Σπάσουμε την μπάλα τρεις έως πέντε φορές? Δούμε πάλι? Λάβει μια βαθιά ανάσα για να ηρεμήσει τον εαυτό σας και να εκτελέσει την υπηρετούν.