Eposgo

Όντας κοινωνική σας βοηθά να είστε καλά

Θέλετε έναν ακόμη λόγο για την άσκηση; Μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε κοινωνικά ενεργός. Και μια ενεργή κοινωνική ζωή, είναι σημαντικό για την υγεία σας.

Στην πραγματικότητα, η διατήρηση του κοινωνικού δικτύου σας μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά για τη σωματική υγεία σας, όπως τα αερόβια οφέλη που μπορείτε να πάρετε στο γυμναστήριο, λέει ο Gene Cohen, MD, Ph.D., εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Γήρανση, Υγείας και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο George Washington πανεπιστήμιο. Ακόμη και χωρίς άσκηση, οι άνθρωποι που περνούν το χρόνο τους με τους άλλους τείνουν να παραμείνουν υγιείς και πιο ανεξάρτητη.

Ο Δρ Cohen, συγγραφέας του "The Creative Ηλικία: Ξύπνημα Ανθρώπινου Δυναμικού στο δεύτερο μισό της ζωής», επισημαίνει μια μελέτη μιας ομάδας "καναπέ". Ενώ πήραν λίγο ή καθόλου καθημερινή άσκηση, ήταν πολύ δραστήριοι κοινωνικά. Πήραν τάξεις, εντάχθηκαν κλαμπ, έπαιξαν παιχνίδια, απολαμβάνουν χόμπι ή εθελοντικά. "Μετά από 11 χρόνια," ο Δρ Cohen λέει, «κοινωνική δέσμευση αποδείχθηκε ότι έχουν την ίδια θετική επίδραση στην υγεία η τακτική άσκηση."

«Κοινωνική λειτουργία μας είναι μέρος του τι μας κάνει ανθρώπους», προσθέτει ο Allan Anderson, MD, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής Γηριατρικής Maryland Ψυχιατρικής Εταιρείας. "Η αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους μας επιτρέπει να πάρετε τα πράγματα που θέλετε από τη ζωή."

Δρ. Anderson και Cohen επισημαίνουν επίσης στην έρευνα που δείχνει ότι η διατήρηση του κοινωνικά και ψυχικά ασχολούνται βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα. "Υπάρχουν δύο ερευνητικά ρεύματα που να δείχνουν το ίδιο πράγμα," ο Δρ λέει ο Cohen. «Το πρώτο είναι συμπεριφοράς. Όταν οι άνθρωποι συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες που να πάρετε μια αίσθηση της δεξιοτεχνίας και του ελέγχου και τείνουν να παραμείνουν υγιείς. Το δεύτερο είναι βιολογική. Βιολόγοι συχνά παρατηρούν μια θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα σε άτομα με μια αίσθηση της δεξιοτεχνίας και τον έλεγχο. "

Χάνοντας σας κοινωνικό δίκτυο είναι ο κίνδυνος της ηλικίας. Μπορεί να χάσετε εκείνους με τους οποίους έχετε κοντά. Και, «μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν την ηλικία που σχετίζονται με αναπηρίες," ο Δρ Anderson λέει. Μπορεί να έχετε γλώσσα ή προβλήματα κινητικότητας από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, ή μπορείτε να έχετε μια ασθένεια όπως η αρθρίτιδα που καθιστά δύσκολο να πάρει γύρω. Μερικοί άνθρωποι αποσύρουν, αμηχανία ή φοβισμένος από εμπόδια για να είναι δραστήρια.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να συμβαδίσει κοινωνικά δίκτυα, όταν οι άνθρωποι γύρω σας να ξεφύγουμε, αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν, ο Δρ Anderson λέει, αλλά είναι σημαντικό. "Marilyn είναι μία από τις επιτυχημένες τους ασθενείς μου», λέει. «Όταν πέθανε ο σύζυγός της, αποφάσισε ότι έπρεπε να ασχοληθούν περισσότερο με τους άλλους. Έτσι, η ίδια συνειδητά έγινε πιο ενεργό στην εκκλησία της και άρχισε να επισκέπτεται γηροκομεία τακτικά. Έχει παίξει πάντα το πιάνο, έτσι πηγαίνει και παίζει για μια ώρα την εβδομάδα δύο διαφορετικές γηροκομείο. " Έχει κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους με τη μουσική της και βρίσκει πολλούς νέους φίλους.

Για να προσθέσετε κοινωνικές δραστηριότητες, ξεκινήσει με την καταγραφή των πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε. Εάν έχετε αισθανθεί πάντα δημιουργική, για παράδειγμα, μαθήματα τέχνης ή εργαστήρια χειροτεχνίας στο τοπικό πανεπιστήμιο. Πολλές λέσχες υγείας και YMCAs έχουν προγράμματα άσκησης για τους ηλικιωμένους που σας επιτρέπουν να μείνετε σωματικά δραστήριοι, ενώ συνάντηση των νέων ανθρώπων.

Μπορείτε να αναζητήσετε το τοπικό σας γραφείο για τη Γήρανση στον τηλεφωνικό κατάλογο και να ελέγξει σε προγράμματα εθελοντισμού, ανώτερος κλαμπ των πολιτών και άλλες κατηγορίες που αποσκοπούν στην ηλικιωμένους. Και εργάζονται με μερική απασχόληση, οι δύο γιατροί λένε, είναι μια επιλογή που δεν πρέπει να παραβλέψουμε.

Να θυμάστε δύο πράγματα, ο Δρ Cohen λέει:

  • Ψάξτε για δραστηριότητες που διαρκούν. "Αν πάρετε μια κατηγορία τριών ημερών σε κάτι, οι πιθανότητες είναι εσείς δεν πρόκειται να έχουν πολύ χρόνο για να πραγματικά να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι προέρχονται από φιλίες γνωρίζει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, θεωρούν μακροπρόθεσμου εθελοντισμού ή τη λήψη μια κατηγορία που διαρκεί ένα ολόκληρο εξάμηνο. "

  • Δεν είναι ποτέ πολύ αργά. «Αν αισθάνεστε ότι είστε σε μια αποτελμάτωση», λέει, «δεν είναι λόγω της ηλικίας, και δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να βγούμε από αυτό. Μια γυναίκα που είναι 94 ήρθε σε μένα σε μια διάσκεψη που πρόσφατα και είπε ότι ' δ παραλαμβάνεται γλυπτική δύο χρόνια πριν. Στη συνέχεια, είπε, «δεν ξέρω τι έκανα για τα πρώτα 92 χρόνια της ζωής μου."

Υπόλοιπο την κοινωνική του χαρτοφυλακίου σας

Ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της κοινωνικής σας ευεξία.

"Σκεφτείτε ένα τετράγωνο χωρίζεται σε τέσσερα κιβώτια," λέει ο Δρ Cohen. "Πέρα από την κορυφή είναι δραστηριότητες ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες. Ακολουθούν οι υψηλής ενέργειας / υψηλή κινητικότητα και χαμηλής ενέργειας / χαμηλή κινητικότητα. Η ιδέα είναι να συνδυάσουμε τις έννοιες αυτές για να ισορροπήσει και να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό σας." Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:

  • Ομάδα δραστηριότητα / χαμηλή κινητικότητα: μια λέσχη βιβλίου στην τοπική βιβλιοθήκη.

  • Ομάδα δραστηριότητα / υψηλής ενέργειας: ένα ταξιδιωτικό club ή πρωτάθλημα μπόουλινγκ.

  • Ατομική δραστηριότητα / χαμηλή κινητικότητα: γράφοντας τα απομνημονεύματά να μοιραστούν με την οικογένειά σας.

  • Ατομική δραστηριότητα / υψηλής ενέργειας: την καταγραφή της γειτονιάς στις φωτογραφίες.

"Οι άνθρωποι πρέπει να εξισορροπήσει τις δραστηριότητες σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους», λέει ο Cohen. "Στη συνέχεια, όταν τα πράγματα αλλάζουν, όπως η ικανότητα ενός ατόμου να πάρει γύρω εύκολη ή φίλους που διακινούνται, θα εξακολουθούν να έχουν δραστηριότητες για να κρατήσει τους ασχολούνται μέχρι να μπορούν να προσαρμοστούν».