Eposgo

Διατροφικές διαταραχές: όταν τα τρόφιμα είναι ο εχθρός

Αν και οι περισσότεροι από εμάς αγαπούν τα τρόφιμα, ένας αυξανόμενος αριθμός το βλέπουν ως εχθρό. Λαμβάνουν Leslie Lipton, ένα από τα εκατομμύρια των γυναικών με διατροφικές διαταραχές όπως ανορεξία και βουλιμία.

Στην όγδοη τάξη, όταν το σώμα της Leslie συμπληρώθηκαν πριν από τις φίλες της, άρχισε να αρνηθεί δεύτερη μερίδες. Τότε παραλείπονται τρόφιμα. Στη συνέχεια έκανε εμετό κάθε μπουκιά έφαγε. "Σε ένα σημείο φοβόμουν τα τρόφιμα ως« στρατό των θερμίδων, »λέει.

Όταν μεγάλωσε λιπόσαρκος, ένας δάσκαλος και ο καλύτερος φίλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Leslie άρχισε ένα πρόγραμμα θεραπείας έξι εβδομάδων. Έφθασε το βάρος του στόχου της και αργότερα έγραψε ένα βιβλίο, Αδιαθεσία, με βάση την ιστορία της.

Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ μπορεί να αντικατοπτρίζει την ιστορία της Leslie. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, για παράδειγμα, σχεδόν ένας στους πέντε φοιτητές των ΗΠΑ παραδέχτηκε σε μια διατροφική διαταραχή.

Ενώ διαταραγμένης διατροφής τείνει να ξεκινήσει με τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 13, «βλέπουμε τώρα περισσότερα παιδιά από την ηλικία των 8, καθώς και στα αγόρια και μέσης ηλικίας γυναίκες», λέει ο Richard L. Levine, MD, μια διατροφικές διαταραχές ειδικός σε Hershey, Ρα

Οριακές διαταραχές

Μπορεί επίσης να υπάρχει ανείπωτη αριθμούς με οριακά διατροφικές διαταραχές. Μεταγλωττισμένο EDNOS-για «διατροφικές διαταραχές που δεν προσδιορίζονται αλλιώς»-αυτά δεν εμπίπτουν τα διαγνωστικά κριτήρια για τις διατροφικές διαταραχές. Χωρίς διάγνωση, η θεραπεία είναι πιο δύσκολο να πάρει, λέει ο Douglas Bunell, Ph.D., κλινικός διευθυντής του Κέντρου Renfrew στο Κονέκτικατ. "Χωρίς την παρέμβαση, αυτές οι συμπεριφορές, όπως η τοξικομανία, θα μπορούσε να γίνει πιο σοβαρή."

Τον Φεβρουάριο του 2007, μια μελέτη του Χάρβαρντ εκτιμάται κραιπάλη επηρεάζει περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ανορεξία πλήττει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ και η βουλιμία σχεδόν 3 εκατομμύρια. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν δύο από τις τρεις περιπτώσεις, η μελέτη διαπίστωσε.

Τι κρύβεται πίσω από την αύξηση των διατροφικών διαταραχών; Για ένα πράγμα, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των εμπειρογνωμόνων μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες διαγνώσεις. Ένας άλλος λόγος: Μια κουλτούρα βάρος εμμονή βομβαρδιζόμαστε από τα μέσα ενημέρωσης "λεπτή" μηνύματα. Περισσότερο από το ήμισυ των γυναικών στην Ευρώπη προσπαθούν να χάσουν βάρος ανά πάσα στιγμή. Πολλοί θα αναπτύξει μια διατροφική διαταραχή, λέει η Εθνική Ένωση Διατροφικών Διαταραχών Association.

Είτε θέλετε να αναπτύξει μια διατροφική διαταραχή εξαρτάται από ένα συνδυασμό της «φύσης» εναντίον «ανατροφή» παράγοντες. "Ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν χημεία του εγκεφάλου που επηρεάζει διαταραγμένης διατροφής», λέει ο Timothy Walsh, MD, καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Διατροφικές διαταραχές τρέξει στις οικογένειες, ιδιαίτερα μεταξύ των μελών με τελειομανής, ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική χαρακτηριστικά. Εφηβικής στρες παίζει κάποιο ρόλο, πάρα πολύ.

Ο σωστός συνδυασμός των παραγόντων μπορεί να οδηγήσει σε ανορεξία, χαρακτηρίζεται από μια διαστρεβλωμένη εικόνα του σώματος. Οι άνθρωποι με ανορεξία περιορίζουν σοβαρά τις θερμίδες, συνήθως με έμετο ή υπερβολική άσκηση, συχνά σε σημείο ακραίας απίσχνανση. Τα διόδια για την υγεία μπορεί να κυμαίνεται από την απώλεια μαλλιών και να χάσει τις περιόδους εύθραυστα οστά, καρδιακή ανεπάρκεια, και, στο ένα τρίτο των περιπτώσεων, το θάνατο.

Μυστικοπαθής συμπεριφορά

Βουλιμία περιλαμβάνει την κατανάλωση μαζικές ποσότητες των θερμίδων, στη συνέχεια, εμετό ή χρησιμοποιώντας καθαρτικά. «Η ανίχνευση είναι δύσκολη επειδή οι βουλιμικοί είναι φυσιολογικό βάρος και μπορεί να κρατήσει το μυστικό της συμπεριφοράς τους," λέει ο Δρ Bunell. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τερηδόνα (από εμετό) και μια ανισορροπία ηλεκτρολυτών που μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό.

Το αντικαταθλιπτικό φλουοξετίνη, μαζί με άλλες συμπεριφορικές θεραπείες, βοηθά στην αντιμετώπιση της βουλιμίας αν είναι νωρίς. Επίσης, πολλά υποσχόμενη είναι η μέθοδος Maudsley, ένα "φαγητό είναι φάρμακο» προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τη φροντίδα, one-on-one επίβλεψη από τους γονείς. "Υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι η μέθοδος Maudsley μπορεί να αντιστρέψει την ανορεξία σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα," λέει ο Δρ Walsh.

Αλλά το κλειδί για την επιτυχία στη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών είναι η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση. Εδώ είναι τι μπορεί να κάνει τους γονείς:

1. Προβολή δίαιτα ή υπερβολική άσκηση ως μια κόκκινη σημαία. "Είναι φυσιολογικό και ζωτικής σημασίας για preteens να πάρουν βάρος," λέει ο Δρ Bunell. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ικανοποιεί αναφοράς ανάπτυξης. Αν επιλεκτικοί φαγητό διαρκεί και το παιδί σας είναι να χάσουν βάρος, δείτε έναν παιδίατρο.

2. Βοηθήστε τα παιδιά να ασχολούνται με την πλημμύρα των μέσων ενημέρωσης "thin είναι" εικόνες. Διδάξτε τους ότι ένα λεπτό σώμα δεν σημαίνει εξουσία, δημοτικότητα, ή την τελειότητα.

3. Κανονικοποίηση φαγητό. Έχουν θέσει τα γεύματα, δεν περιορίζουν τα τρόφιμα, και τρώνε από όλες τις ομάδες τροφίμων σε μέτριες ποσότητες. Διδάξτε στα παιδιά να λάβουν σοβαρά υπόψη τα σήματα της πείνας.

4. Μην κάνετε δίαιτα ή να χάσουν βάρος ένα βασικό μέρος της οικογενειακής ζωής.

5. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν αξιοποιήσει ιστοσελίδες που προωθούν ανθυγιεινά απώλεια βάρους.