Eposgo

Υπέρταση και διαβήτης

Πάρτε ελέγχονται για διαβήτη, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, επίσης γνωστή ως υπέρταση; Αν ναι, θα πρέπει να ελέγχονται για διαβήτη.

Η σύσταση αυτή προέρχεται από την αμερικανική Υπηρεσία Πρόληψης Task Force, μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων. Επανεξετάζει τα στοιχεία για τις στρατηγικές πρόληψης, όπως δοκιμές για το διαβήτη ή τη λήψη ασπιρίνης. Οι συστάσεις της ομάδας εργασίας γίνονται συνήθως τις κατευθυντήριες γραμμές για τους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας και ορισμένους ειδικευμένους ιατρούς.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη συχνά ταξιδεύουν μαζί. Θεραπεία τους ταυτόχρονα είναι μια win-win προσέγγιση. Μεταξύ των ατόμων με διαβήτη, τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης περικοπές στις μισές πιθανότητες να έχουν μια καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο ή να πεθάνουν από καρδιακή νόσο. Μεταξύ των ατόμων με υψηλή αρτηριακή πίεση, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μειώνει τις πιθανότητες να χάσει την όραση, απώλεια αίσθησης στα δάχτυλα ή τα πόδια, απώλεια ενός άκρου, και να υποστεί βλάβη στα νεφρά.

Βασικά σημεία

  • Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, φροντίστε να έχουν ελεγχθεί για το διαβήτη.

  • Ο έλεγχος της πίεσης του αίματος και του διαβήτη με αλλαγές στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα την άσκηση και, αν χρειαστεί, να χάσουν βάρος και τη διακοπή του καπνίσματος, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να έχουν μια καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δοκιμές για το διαβήτη

Η δοκιμή διαβήτη εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Diabetes Association είναι το τεστ γλυκόζης αίματος νηστείας. Πρόκειται έχοντας ένα μικρό δείγμα του αίματος που το πρώτο πράγμα το πρωί, πριν να είχε τίποτα να φάει ή να πιει. Αν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι 126 χιλιοστόγραμμα ανά δέκατο λίτρου (mg / dL) ή υψηλότερη, και είναι επιβεβαιωμένη από μια δεύτερη δοκιμή λίγες μέρες αργότερα, έχετε διαβήτη. Μερικοί γιατροί ελέγχουν για το διαβήτη από τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας και δύο ώρες μετά να πιείτε ένα ζαχαρώδες ρόφημα ή με δοκιμή για το ποσοστό και περιτυλιγμένες με ζάχαρη αιμοσφαιρίνης στο αίμα (γνωστή ως αιμοσφαιρίνη A1c).

Ο διαβήτης που εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή είναι συνήθως τύπου 2 διαβήτη. Αρχίζει χρόνια νωρίτερα ως αργά σιγοκαίει ασθένεια γνωστή ως αντίσταση στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που απαιτείται για να κινηθεί ζάχαρης από την κυκλοφορία του αίματος σε μυϊκά και άλλα κύτταρα. Μερικοί άνθρωποι γίνονται σταδιακά ανθεκτικά σε "ανοίξει για τη ζάχαρη" σήμα της ινσουλίνης. Όσο περισσότερο καθυστερεί σακχάρου στο αίμα, η περισσότερη ινσουλίνη το σώμα κάνει. Με τον καιρό, τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη στο πάγκρεας αρχίζουν φθορά. Αυτό το διπλό πρόβλημα οδηγεί σε όλο και ψηλότερα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα και μεταξύ τους.

Πάρα πολύ σάκχαρο στο αίμα επηρεάζει τους ιστούς σε όλο το σώμα. Καταστρέφει τα εσωτερικά τοιχώματα των μικρών αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας τους να πυκνώσει και διαρροή. Τα σκάφη μπορεί τελικά να φράξει, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος σε ζωτικά ιστούς. Η ύπουλη αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα νεύρα, να προκαλέσει καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, να βλάψει τα νεφρά, και να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης. Η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα όσο πιο κοντά στα φυσιολογικά όσο το δυνατόν μπορεί να αποτρέψει αυτές αναπηρία ή θανατηφόρες επιπλοκές.

Παίρνοντας τον έλεγχο

Διαβήτης και η υψηλή πίεση του αίματος μπορεί να είναι διαφορετικές ασθένειες, αλλά και οι δύο ανταποκρίνονται στις ίδιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Καθημερινή άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να κρατήσετε το σάκχαρο του αίματος υπό έλεγχο. Για τους λαούς που είναι υπέρβαροι, η απώλεια βάρους είναι καλή τόσο για την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο του αίματος. Η διακοπή του καπνίσματος λειτουργεί για δύο, όπως και υιοθετώντας μια πιο υγιεινή διατροφή. Τα φάρμακα που συνήθως απαιτούνται για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα. Οι στατίνες είναι χρήσιμα και για τις δύο, ανεξάρτητα από τη χοληστερόλη επίπεδο. Όμως, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας, δεν add-ons μετά από φάρμακα.