Eposgo

Ορμονική θεραπεία: το τεντωμένο σχοινί κινδύνου-οφέλους

Οι γυναίκες πρέπει να εξισορροπήσει την προστασία των καρδιακών παθήσεων και τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Ήταν ένα σοκ πριν από αρκετά χρόνια, όταν τα αποτελέσματα από μια μεγάλη, χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση μελέτη που ονομάζεται των Πρωτοβουλία Υγείας Γυναικών (WHI), έδειξε ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έπαιρναν ορμόνες ήταν πιο πιθανό να έχουν προβλήματα με την καρδιά από εκείνους που δεν το έκανε. Προηγούμενη έρευνα είχε επισημάνει τόσο τους κινδύνους όσο και τα οφέλη από τη θεραπεία με αυξητική ορμόνη. Οι κίνδυνοι; Stroke, θρόμβοι αίματος στις φλέβες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να κινηθεί προς τους πνεύμονες (πνευμονική εμβολή), και πάνω απ 'όλα, τον καρκίνο του μαστού - όλα ήταν πιο πιθανό με την ορμονοθεραπεία.

Αλλά από την πλευρά των παροχών της εξίσωσης ήταν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, την προστασία από σπασμένα κόκαλα, ανακούφιση από μια ποικιλία των μετεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, όπως εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση - και η προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Και δεδομένου ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι μακράν η πιο κοινή αιτία της τόσο θανάτου και αναπηρίας στις γυναίκες, την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις ήταν σημαντική.

Αλλά τα αποτελέσματα WHI 2002 έριξε την πράξη εξισορρόπησης κινδύνου-οφέλους από την ευθυγράμμιση. Φάνηκε ότι η ορμονική θεραπεία αυξάνει τον κίνδυνο τόσο για τον πιο φόβος της νόσου, ο καρκίνος του μαστού, και η πλέον διαδεδομένη, καρδιακή νόσο.

Μέχρι το τέλος του 2002, η χρήση της ορμονικής θεραπείας από τις γυναίκες είχε πέσει κατακόρυφα κατά 38%, και το 2003, 20 εκατομμύρια λιγότερες συνταγές για θεραπεία με αυξητική ορμόνη γράφτηκαν. Η εποχή της ευρείας χρήσης των ορμονών σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κηρύχθηκε πάνω.

Καρδιοπάθεια: είναι όλα στο χρονοδιάγραμμα;

Κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια, μια πιο διαφοροποιημένη άποψη του κινδύνου καρδιακής νόσου από την θεραπεία με αυξητική ορμόνη έχει προκύψει. Φυσικά, δεν ήταν ποτέ ένα μυστικό, αλλά οι ερευνητές επανεξέταση των WHI αποτελέσματα έχουν επισημάνει ότι η μέση ηλικία των γυναικών κατά την έναρξη της μελέτης ήταν 63. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς άρχισαν να παίρνουν ορμόνες μια δεκαετία μετά τη διακοπή εμμηνόρροια. Η συνήθης πρακτική είναι να αρχίσει θεραπεία με αυξητική ορμόνη κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, όταν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης αρχίζουν. Για τις Ευρωπαίες γυναίκες, κατά μέσο όρο, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται στην ηλικία των 51. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα WHI ήταν πιθανό αλήθεια για τις γυναίκες στα 60 και 70 τους και θα μπορούσε να είναι παραπλανητική όταν εφαρμόζεται σε νεότερες γυναίκες εισέρχονται στην εμμηνόπαυση.

Αυτό είναι ένα εύλογο επιχείρημα, δεδομένης της αυξανόμενης κατανόηση της βιολογίας της αθηροσκλήρωσης. Οι πρόδρομοι των αθηρωματικών πλακών αρχίσει να αναπτύσσει, όταν οι άνθρωποι στη δεκαετία του '20 και του '30 τους, αλλά χρειάζονται δεκαετίες για τις πλάκες για να αναπτυχθούν και πλήρως μορφή. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα φαίνεται να επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία προς τα κάτω, η οποία είναι γιατί οι γυναίκες έχουν την τάση να πάρει συμπτωματική στεφανιαία νόσο σε μεγαλύτερη ηλικία από ό, τι οι άνδρες.

Αλλά μετά την εμμηνόπαυση, όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων φθίνει, οι γυναίκες αρχίζουν να "καλύψουν" και αθηρωματικές πλάκες αρχίζουν να διαμορφώνουν. Μόλις σχηματίζουν πλάκες, η επίδραση των οιστρογόνων δεν είναι πλέον ωφέλιμη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι αθηρωματικές πλάκες είναι συγκεντρώσεις χοληστερόλης, αφρωδών κυττάρων λίπους-φορτωμένο, και φλεγμονωδών μορίων που καλύπτονται από ένα λεπτό, ινώδη κάψα. Αν αυτό πίλου ανοιχτό, το "gunk" διαρροές μέσα στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία προκαλεί τον σχηματισμό θρόμβων αίματος. Εάν θρόμβοι εμποδίζουν τη ροή του αίματος στον καρδιακό μυ, το αποτέλεσμα είναι μια καρδιακή προσβολή. Οιστρογόνο κάνει εγκατεστημένος πλάκες πιο πιθανό να υποστούν ρήξη με ανάδευση μέχρι τις φλεγμονώδεις παράγοντες στο εσωτερικό. Έτσι, ξεκινώντας ηλικιωμένες γυναίκες στην ορμονική θεραπεία, αφού έχουν αθηρωματικές πλάκες μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη, ενώ θα μπορούσε να είναι προστατευτική σε νεώτερες γυναίκες των οποίων οι αρτηρίες εξακολουθούν να είναι σχετικά χωρίς πλάκα.

Τα αποτελέσματα από μελέτες όπως των Nurses 'Health Study - που είναι απλώς παρατήρησης, μετά από τους συμμετέχοντες για πολλά χρόνια - επιβεβαιώνουν τη θέση αυτή. Οι γυναίκες σε αυτές τις μελέτες είχαν την τάση να ξεκινήσει θεραπεία με αυξητική ορμόνη πιο κοντά στην εμμηνόπαυση. Ορισμένα αποτελέσματα έχουν συνδέσει την ορμονική θεραπεία με απότομη πτώση σχεδόν 50% του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Επανεξέταση των αποτελεσμάτων WHI παρέχει περισσότερες αποδείξεις ότι η χρονική στιγμή της ορμονικής θεραπείας είναι κρίσιμη. Στο 4 Απρ 2007, το θέμα της Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ιατρικού Συλλόγου, οι WHI ερευνητές ανέφεραν ότι η ανάλυση των δεδομένων τους, την ομαδοποίηση των γυναικών από την ηλικία και τα χρόνια από την εμμηνόπαυση έδειξε ότι εκείνοι που ξεκίνησαν θεραπεία με αυξητική ορμόνη πιο κοντά στην εμμηνόπαυση είχαν μειωμένο κίνδυνο καρδιακή νόσο. Αλλά τα αποτελέσματα δεν πληρούσε το κριτήριο τους για στατιστική σημαντικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να συμβεί κατά τύχη. Το εγκεφαλικό επεισόδιο κίνδυνος ήταν αυξημένα, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό πριν μια γυναίκα περάσει την εμμηνόπαυση.

Ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Αλλά ακριβώς όπως ανακριτές διαλογή τις λεπτές αποχρώσεις του κινδύνου καρδιακής νόσου, μεγάλη είδηση ​​σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού από τις ορμόνες πατούσαν το δρόμο του μέσα από τα πρωτοσέλιδα.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι μετά από χρόνια σταθερή αύξηση, η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού (ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται) αντιστράφηκε και άρχισε να φθίνει το 2003 - την ίδια χρονιά που μετεμμηνοπαυσιακές συνταγές ορμονών μειώθηκε απότομα λόγω της WHI αποτελέσματα. Σε μια πιο ολοκληρωμένη έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 19, 2007, τεύχος του New England Journal of Medicine, σημείωσε ότι η μείωση ήταν μόνο μεταξύ των γυναικών που ήταν 50 ετών και άνω - με άλλα λόγια, σε εκείνους που μπορεί να έχουν σταματήσει τη λήψη ορμονών μετά την εμμηνόπαυση. Τι περισσότερο, η μείωση ήταν εντονότερη για τα οιστρογόνα ευαίσθητων όγκων - και αυτές είναι οι όγκοι πιο πιθανό να επηρεαστούν από την οιστρογόνου σε ορμονοθεραπεία.

Θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να καταλάβουμε όλοι οι λόγοι για την πτώση. Μπορούμε να δούμε λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού με μαστογραφία, επειδή τα ποσοστά είναι κάτω, γι 'αυτό είναι ένα θέμα λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού που ανιχνεύεται, όχι λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, οι γυναίκες που σταμάτησαν τη λήψη ορμονών μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων που δεν παίρνουν τις μαστογραφίες, όπως συχνά επειδή σχήμα δεν χρειάζεται πλέον να είναι τόσο προσεκτικοί για να πάρει σε έλεγχο για καρκίνο του μαστού. Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει τόσο γρήγορα σε απάντηση για τις γυναίκες εγκατάλειψη ορμόνες. καρκίνος του μαστού είναι συνήθως θεωρείται ως μια ασθένεια που αναπτύσσεται αργά. Οι ερευνητές οι οποίοι ανέφεραν την μείωση του επιπολασμού του πιστεύουν ότι είναι δυνατόν, επισημαίνοντας ανεπίσημα στοιχεία των όγκων του μαστού η οποία υποχωρεί μετά τη διακοπή της ορμονικής θεραπείας.

Υπάρχουν και άλλα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη θεραπεία ορμονών και καρκίνου του μαστού. Για παράδειγμα, η WHI ανέφερε ότι ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες που λαμβάνουν οιστρογόνα μόνο χάπια μειώθηκε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το τμήμα προγεστίνης της ορμονικής θεραπείας μπορεί να είναι η κύρια αιτία της προηγουμένως αποδειχθεί συσχέτιση μεταξύ της θεραπείας ορμονών και καρκίνου του μαστού. (Προγεστίνη προστέθηκε προστατεύει από τον καρκίνο της μήτρας.) Δεν είναι σαφές αν η χρονική στιγμή των ορμονών θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού με τον τρόπο που κάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. WHI ερευνητές ελπίζουν να υποβάλλουν στοιχεία στο 2007, για πόσο καιρό παίρνει για τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού για να επιστρέψει στο φυσιολογικό μετά οι γυναίκες σταματούν τη λήψη ορμονών.

Η κατώτατη γραμμή - για τώρα

Θεραπεία με αυξητική ορμόνη δεν μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου, τα κατάγματα από οστεοπόρωση, και, ανάλογα με το χρόνο, ίσως και καρδιακή νόσο. Αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για τη μείωση των κινδύνων αυτών (τακτική άσκηση, για αρχή) που δεν φέρουν τη θεραπεία της ορμόνης «αποσκευές»: τον καρκίνο του μαστού, θρόμβους αίματος και εγκεφαλικά επεισόδια. Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες που έχουμε διαβουλεύσεις πω το βάρος του συνόλου των υφιστάμενων ενδείξεων συνηγορεί υπέρ μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που λαμβάνουν ορμόνες μόνο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και για το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν η επικρατούσα γνώμη για μια σειρά ετών. Τι έχει αλλάξει από το 2002 είναι ότι οι γυναίκες κατά τα 10 πρώτα χρόνια της ζωής τους ή της εμμηνόπαυσης έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσετε τις καρδιακές παθήσεις στον κατάλογο των κινδύνων που αναλαμβάνουν με την ορμονοθεραπεία.