Eposgo

Επισκόπηση Εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί (ονομάζεται επίσης εμβολιασμούς) είναι πλάνα που βοηθούν στην προστασία των παιδιών και των ενηλίκων κατά σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Όταν τα μικρόβια της νόσου εισβάλλουν στο σώμα σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά με τη δημιουργία ουσίες που ονομάζονται αντισώματα. Αντισώματα βοηθούν στην καταπολέμηση των μικροβίων που σας κάνει να άρρωστο. Μπορούν επίσης να σας προστατεύσει από μελλοντικές λοιμώξεις από τον "θυμάται" τα μικρόβια και την υπεράσπιση εναντίον τους, αν γίνει εκτεθεί και πάλι. Αυτό ονομάζεται ανοσία.

Τα εμβόλια θα σας βοηθήσουν να αναπτύξουν ανοσία σε ορισμένα μικρόβια μπροστά από το χρόνο-πριν αρρωστήσετε. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εμβόλια που αποτελούνται από τα ίδια μικρόβια που προκαλούν την ασθένεια, αλλά ένα μικρό, ασφαλές ποσό που έχει αποδυναμωθεί ή σκοτωθεί και έτσι δεν θα σας κάνει να άρρωστο. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τότε μαθαίνει να εντοπίσει και να επιτεθούν τα μικρόβια όπως ακριβώς εάν θα εκτεθεί σε αυτούς φυσικά. Με αυτόν τον τρόπο, αν είστε εκτεθειμένοι στη μόλυνση αργότερα στη ζωή τους, το ανοσοποιητικό σας σύστημα ξέρει ήδη πώς να σας προστατεύσει.

Παιδικούς εμβολιασμούς

Οι Εμβολιασμούς προγραμματιστεί σε όλη την παιδική ηλικία, πολλές αρχή εντός των πρώτων μηνών της ζωής. Ακολουθώντας ένα τακτικό πρόγραμμα και να διασφαλίσουμε ένα παιδί εμβολιαστεί στο σωστό χρόνο, είστε εξασφαλίζοντας την καλύτερη άμυνα ενάντια σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων του τετάνου, της διφθερίτιδας, του κοκκύτη, ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, πνευμονία, μηνιγγίτιδα, γρίπη, και ανεμευλογιά, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ρωτήστε το γιατρό του παιδιού σας με τους εμβολιασμούς που χρειάζεται το παιδί σας και πότε.

Ενηλίκων εμβολιασμοί

Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά δέχονται την πλειοψηφία των εμβολιασμών, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους ενήλικες να μείνει up-to-ημερομηνία σχετικά με τους εμβολιασμούς, πάρα πολύ. Κατ 'αρχάς, μπορεί να μην έχετε πάρει ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως ένα παιδί. Δεύτερον, η ασυλία σας μπορεί να εξασθενίσει την πάροδο του χρόνου. Τρίτον, τα νέα εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα. Τέλος, ορισμένα εμβόλια ως στόχο να δοθεί τακτικά, όπως το εμβόλιο της γρίπης. Τα εμβόλια που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από τους παράγοντες κινδύνου και το ιατρικό ιστορικό. Συζητήστε με το γιατρό σας για να μάθετε ποια εμβόλια πρέπει να πάρετε.

Οφέλη

Εμβόλια ωφελήσει τόσο τους ανθρώπους που τους και των ευάλωτων, των εμβολιασμένων άνθρωποι γύρω τους λαμβάνουν από τη διακοπή της εξάπλωσης της μόλυνσης. Τα εμβόλια επίσης να μειώσει τον αριθμό των θανάτων και της αναπηρίας από τις μολύνσεις.

Ανησυχίες για την ασφάλεια

Όλα τα εμβόλια είναι πλήρως δοκιμαστεί πριν εγκριθούν για χρήση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων. Για παράδειγμα, μερικοί γονείς ανησυχούν ότι τα ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR) μπορεί να προκαλέσει αυτισμό. Αλλά οι εμπειρογνώμονες ασφάλεια του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής και το Institute of Medicine, συμφωνούν ότι η αύξηση στα ποσοστά αυτισμού δεν οφείλεται στο εμβόλιο, και η έρευνα έχει βρεθεί καμία σχέση μεταξύ των δύο.

Παρενέργειες

Όπως και με πολλά φάρμακα, υπάρχει μια πιθανότητα ότι ένα εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Αυτά είναι γενικά ήσσονος σημασίας και κατά πάσα πιθανότητα θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγες ημέρες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν πόνο στο βραχίονα ή ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο της ένεσης. Αλλά η επιλογή ανοσοποίηση ενάντια ενέχει επίσης κίνδυνο. Οι περισσότεροι ειδικοί της υγείας συμφωνούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερβαίνουν κατά πολύ τους πιθανούς κινδύνους. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια, μιλήστε με το γιατρό σας.