Eposgo

Η διαχείριση του εργασιακού άγχους

Εργατικά στρες είναι πολύ προσωπική. Μερικοί άνθρωποι ευδοκιμούν σε γρήγορο ρυθμό θέσεις εργασίας (σκεφτείτε νοσηλευτές επειγόντων περιστατικών, οι αστυνομικοί και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας), όπου κάνει ένα λάθος μπορεί να βάλει τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο.

Αλλά ακριβώς επειδή οι υπόλοιποι από εμάς δεν θα διαρκέσει μια ημέρα σε τέτοια περιβάλλοντα υψηλής πίεσης δεν σημαίνει θέσεις εργασίας μας είναι λιγότερο αγχωτικό. Σύντομες προθεσμίες, ατέλειωτη γραφειοκρατία, η περιστασιακή οργισμένη πελάτη, καθώς και συναντήσεις που σύρετε για ώρες, βάζοντας μας ακόμη πιο πίσω, όλα μπορούν να προκαλέσουν άγχος.

Με άλλα λόγια, δεν είναι η δουλειά που δημιουργεί το άγχος, είναι ο τρόπος που ένα άτομο ανταποκρίνεται στις επείγουσες ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε εργασιακό περιβάλλον που τον κάνει ή της τόνισε ή ενεργοποιείται.

Δεν αποτελεί έκπληξη, οι άνθρωποι ανταποκρίνονται να τονίσω διαφορετικά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και την κουλτούρα του εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται.

Επιδράσεις του στρες

Οι βραχυπρόθεσμες επιδράσεις του στρες περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ρηχή αναπνοή, δυσκολία στον ύπνο, άγχος, και στομαχικές διαταραχές. Μακροχρόνια χρόνιο στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, πόνο στην πλάτη, κατάθλιψη, επίμονη μυϊκούς πόνους και πόνους, και ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Επαγγελματική Ασφάλεια και την Υγεία.

Το στρες μπορεί επίσης να επηρεάσει το μυαλό σας, αλλοιώνοντας τη συγκέντρωση και τη φαντασία και αυξάνοντας την πιθανότητα ότι θα κάνουν λάθη, γιατί δεν σκέφτεσαι καθαρά.

Χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σας, καθιστώντας σας οξύθυμος, ανυπόμονος, λιγότερο ενθουσιώδεις για τη δουλειά σας, ακόμα και κατάθλιψη.

Τούτου λεχθέντος, αν κύρια δουλειά σας απαντά το τηλέφωνο ή το τρέξιμο ενός σιδηροδρόμου, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να διαχειριστείτε το εργασιακό άγχος.

Ελέγξτε την πραγματικότητα

Όταν είστε σε μια κατάσταση υψηλής πίεσης, να εξετάσει το τρένο της σκέψης σας για να δείτε αν είναι προσθήκη στο στρες που αισθάνεστε.

Είστε φανταστούμε μια πολύ χειρότερη έκβαση από ό, τι είναι πιθανό; Είναι το έργο ή την κατάσταση που ενδέχεται να επηρεάσει την έγκριση δουλειά σας, τη φήμη ή το εισόδημα; Είστε πραγματικά από την ένωσή σας ή τα άμεσα αιτήματα πραγματικά περισσότερο από μια πρόκληση από μια καταστροφή στα σκαριά;

Διαχειριστείτε το χρόνο σας

Η σωστή διαχείριση χρόνου και προτεραιότητας μπορεί να μειώσει πολύ στρες στο χώρο εργασίας.

Ξεκινήστε τη μέρα σας κάνοντας μια to-do λίστα των εργασιών, ζητά να κάνουν και e-mails για να γράψει? Προτεραιότητα είναι σύμφωνα με αυτά που πρέπει να κάνουμε, αυτά που θα θέλατε να κάνετε και αυτά που μπορούν να περιμένουν. Μην προγραμματίσετε πάρα πολύ, και να οικοδομήσουν το χρόνο για διακοπές.

Κάντε ένα διάλειμμα

Ωριαία μίνι διαλείμματα κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεντώσει τους ώμους, την πλάτη, το λαιμό και μπορεί να προσφέρει φυσική ανακούφιση από το στρες, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να μειώσει την ψυχική πίεση.

Να είστε ρεαλιστές

Σταματήστε υπόσχεται να κάνει περισσότερα από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε. Να είστε ευγενικοί, όπως λέτε, "Με το φόρτο εργασίας που έχω, δεν μπορώ να πάρω για περισσότερο αυτή τη στιγμή."

Επαναλάβετε στον εαυτό σας

Κάθε μέρα, σχεδιάζουν να περάσουν λίγο χρόνο σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά δεν κοιμάται. Καθίστε σε μια άνετη καρέκλα, κλείστε τα μάτια σας και να χαλαρώσετε τους μυς σας.

Στη συνέχεια, επικεντρώνονται στην αναπνοή συχνά αφού συνεχώς επαναλαμβάνουν μια απλή λέξη, όπως "ειρήνη", "relax" ή "om" φωναχτά ή σιωπηλά. Συνεχίστε μέχρι τους μυς και το μυαλό σας είναι χαλαρή.

Δοκιμάστε τη χαλάρωση των μυών

Καθίστε ή ξαπλώστε, αν μπορείτε, και κλείστε τα μάτια σας. Ξεκινώντας από το κεφάλι σας, τεταμένη το πρόσωπό σας από το σφίξιμο των δοντιών σας και furrowing φρύδια σας. Κρατήστε την ένταση για πέντε δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, αφήστε το. Στη συνέχεια, τεταμένη τους ώμους σας, φέρνοντας τους μέχρι τα αυτιά σας. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, αφήστε το. Στη συνέχεια, μύες χέρι σας και κρατήστε πατημένο για πέντε δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, αφήστε το. Συνεχίστε να σφίξετε και να απελευθερώσει κάθε ομάδα μυών στο σώμα σας μέχρι να φτάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έμφαση στην ζεστασιά και την ένταση του σώματός σας όπως μπορείτε να χαλαρώσετε. Αναπνεύστε απαλά για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, ανοίξτε τα μάτια σας.

Φαντάζομαι

Καθίστε ή ξαπλώστε και κλείστε τα μάτια σας. Για πέντε έως 10 λεπτά, φανταστείτε ότι είστε σε ένα μέρος που αγαπώ, όπως η παραλία, τα βουνά, ή το σπίτι που μεγάλωσε μέσα Αναπνεύστε αργά και βαθιά, όπως μπορείτε να φανταστείτε τι θα δείτε, αισθάνομαι, ακούω, τη γεύση, και μυρωδιά σε ιδιαίτερη θέση σας.

Αναπνεύστε αργά και βαθιά

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα μάτια σας κλειστά. Τοποθετήστε τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά και το υπόλοιπο ένα χέρι, πάνω από τον ομφαλό σας, το άλλο στο στήθος σας. Εισπνεύστε από τη μύτη σας και εκπνεύστε από το στόμα σας μέχρι να έχετε αδειάσει το μεγαλύτερο μέρος του αέρα από τους πνεύμονές σας.

Καθώς σιγά σιγά μετράνε σε τέσσερις, απαλά εισπνέουν, κάνοντας αύξηση στομάχι σας. Παύση για ένα δευτερόλεπτο, τότε, όπως σας μετρήστε αργά ως το τέσσερα, εκπνεύστε απαλά, αφήνοντας την κοιλιά σας σιγά-σιγά πέφτουν. Παύση για μια άλλη δεύτερη, στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 10 φορές.

Φάτε μια υγιεινή διατροφή και να ασκείστε τακτικά. Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε ολόκληρα τα τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχο πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει την πίεση. Καταναλώνοντας πολλά καφεΐνη, η ζάχαρη και το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν διαπιστώσει άσκηση μειώνει το στρες. Η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο, το κολύμπι, ή γρήγορο περπάτημα, λειτουργεί καλύτερα για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά γιόγκα, πιλάτες, τάι τσι, ή απλές διατάσεις μπορεί επίσης να βοηθήσει με την πρόκληση μιας πιο ήρεμη, κατάσταση διαλογισμού.

Επικοινωνώ

Μιλώντας με ένα μέλος της οικογένειας ή φίλος έξω από τη δουλειά για τα συγκεκριμένα ζητήματα που προκαλούν στρες στην εργασία σας μπορεί να σας βοηθήσει να βάλει τα πράγματα σε μια προοπτική. Εξερευνήστε λύσεις και στρατηγικές αντιμετώπισης από κοινού.

Λήψη βοήθειας

Εάν έχετε δοκιμάσει αυτές τις στρατηγικές αυτοβοήθειας, αλλά εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα τόνισε, να πάρει βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας που ειδικεύεται στη διαχείριση του άγχους.