Eposgo

Πώς να χειρίζεστε τη ζωή στο σπίτι και της επαγγελματικής ζωής

Για πολλούς από εμάς, η ζωή φαίνεται να έχει δύο ταχύτητες: γρήγορα και πιο γρήγορα. Οι πιέσεις στο χώρο εργασίας που ακολουθείται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις στο σπίτι. Εάν τυπική ημέρα σας τείνει να είναι βαρυφορτωμένο και κουραστική, είστε στην καλή επιχείρηση.

Έχετε συχνά αισθάνονται ένοχοι κατά την εργασία, λόγω του σπιτιού πιέσεων και ένοχοι στο σπίτι λόγω των πιέσεων δουλειά; Μια πρόσφατη μελέτη από τις οικογένειες και του Ινστιτούτου Εργασίας διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ήμισυ των ευρωπαίων εργαζομένων αισθάνθηκε "συγκλονισμένοι" από το φόρτο εργασίας τους σε κάποιο σημείο. Ακόμα κι έτσι, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δεν είχε σχέδια να λάβει τις ημέρες των διακοπών που είχε στη διάθεσή της.

Δεν έχει σημασία πόσο ενεργητικός μπορεί να είναι, το τέντωμα εαυτό σου στα όρια κάθε μέρα βάζει την υγεία και την ευτυχία σας σε κίνδυνο. Συχνή άγχος παίρνει μια ψυχική και σωματική διοδίων στο σώμα σας. Αν είναι συχνά τόνισε, μπορεί να αισθάνεται ενοχλημένος, ανήσυχος, ή κατάθλιψη και μπορεί να έχουν συχνές πονοκεφάλους, πόνους στην πλάτη ή το στομάχι. Ένας σοφός στόχος είναι απλά να κάνουμε ό, τι μπορούμε εύλογα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αγωνιστούμε για μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και το σπίτι σας δραστηριότητες. Εάν μπορείτε να καταφέρετε να πάρετε το χρόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα, θα είστε στο δρόμο για μεγαλύτερη ευημερία.

Βιασύνη του και έσπευσε

Αν είστε αγωνίζονται να συμβαδίσει με τις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής, πιέζοντας τον εαυτό σας πιο δύσκολο θα εντείνει μόνο το άγχος που αισθάνεστε. Αντ 'αυτού, ένα βήμα πίσω και να δώσετε στον εαυτό σας κάποια πίστωση για όλα αυτά που πετυχαίνουμε.

"Μπορεί ήδη να κάνει μια εξαιρετικά καλή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες», λέει ο Kathleen Gerson, Ph.D., ένας κοινωνιολόγος Νέα Υόρκη ο οποίος μελετά τη σχέση μεταξύ εργασίας και οικογένειας. Ίσως να είναι ένα μόνο γονέα, ένας επαγγελματίας 60 ώρες την εβδομάδα, ή το μισό ενός ζευγαριού δύο καριέρα, αλλά ίσως αισθάνεστε την πίεση που έχει πάρα πολλά να κάνουμε σε πολύ λίγο χρόνο. Λέει ο Δρ Gerson: «Έχουμε διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι πραγματικά αισθάνονται πιο βιαστικά από ποτέ."

De-stress για την επιτυχία

Πώς μπορείτε να βρείτε μια ισορροπία; Ξεκινήστε από τον έλεγχο ό, τι μπορείτε. Αντισταθείτε στον πειρασμό να αντιμετωπίζουν το άγχος, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση, η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, δίνοντας μέχρι και την άσκηση, ή να υστερούν στον ύπνο. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι "λύσεις" θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ενέργειά σας και την ψυχοσύνθεση. Αντ 'αυτού, ψάξτε για υγιείς τρόπους για να ανακουφίσει το άγχος, όπως η άσκηση, διαλογισμό, ή απλώς αναπνέοντας βαθιά για λίγα λεπτά.

Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε την παγίδα της αρνητικής σκέψης, λέει ο Jonathan C. Smith, Ph.D., μια άδεια κλινική ψυχολόγος και το άγχος των εμπειρογνωμόνων στο Σικάγο. Για παράδειγμα, ίσως το αφεντικό σας σας ζητά να εργαστεί αργά απόψε, αλλά έχετε ήδη σχέδια με την οικογένειά σας. Η πρώτη σκέψη σας μπορεί να είναι ένα αρνητικό υπερβολική αντίδραση, όπως, "Αυτό αποδεικνύει έχω πάντα την χειρότερη τύχη" ή "είμαι κολλημένος, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω γι 'αυτό." Όταν παρατηρήσετε τον εαυτό σας με αυτά τα είδη των σκέψεων, σε αντίθεση τους με πιο ρεαλιστικές και θετικές. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να τον εαυτό σας λέγοντας, "Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Σίγουρα, αυτό είναι απογοητευτικό, και είναι ένας πόνος στο λαιμό. Αλλά δεν είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε ποτέ να συμβεί. Μπορώ να ασχοληθεί με το θέμα. "

Στη συνέχεια, να αρχίσει να ψάχνει για δημιουργικούς τρόπους για να χειριστεί το δίλημμα σας. Ίσως κάποιος συνάδελφος θα μπορούσε να καλύψει για σας σε αντάλλαγμα για κάποια επιπλέον βοήθεια την επόμενη εβδομάδα. Ή, ίσως η οικογενειακή εκδρομή θα μπορούσε να μειωθεί ή να αναβληθεί. Εάν είστε κολλημένοι για τις λύσεις, ο Δρ Σμιθ συνιστά brainstorming: "Ενεργοποίηση του πείρου ιδέα και αφήστε όλες οι ιδέες χύσει έξω-ο καλός, ο κακός, και η ανόητη." Αναστολή κριτική σκέψη σας σε αυτό το στάδιο. Μόλις πάρετε τα πάντα σε χαρτί. Μόλις έχετε μια καλή λίστα με τις ιδέες, να πάει πίσω και να εκτιμήσει ποιες είναι πραγματικά χρήσιμη.

Μαθήματα Juggling

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής με βάση:

  • Δημιουργήστε τα δικά σας όρια. Χάρη στην τεχνολογία, η γραμμή ανάμεσα στην εργασία και το σπίτι συνεχίζει να θολώνει. Σήμερα, το παιδί σας μπορεί να το μήνυμα κειμένου σας, ενώ είστε σε μια συνάντηση στο γραφείο. Και το αφεντικό σας μπορεί να καλέσει το κινητό σας, ενώ εσείς παρακολουθείτε το παιχνίδι ποδοσφαίρου του παιδιού σας. Αν και τόσο εύκολη η πρόσβαση μπορεί να είναι ένα συν, μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλετε να επικεντρωθεί χωρίς διακοπή. Μη διστάσετε να θέσει όρια για το πότε θα είναι διαθέσιμα για nonemergency μηνύματα και κλήσεις.

  • Ξανασκεφτείτε τις δουλειές του σπιτιού. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Έχει πραγματικά σημασία αν δεν κάνω το κρεβάτι μου το πρωί ή να οργανώσετε το γκαράζ το επόμενο Σαββατοκύριακο; Δώστε προτεραιότητα τις δουλειές του σπιτιού, και να φροντίζει για τα βασικά πρώτα. Στη συνέχεια, αν πιεστεί για το χρόνο, αφήστε τα υπόλοιπα πάνε.

  • Ζητήστε από τους άλλους να μοιραστούν το φορτίο. Αν αισθάνονται μεγάλη επιβάρυνση στο σπίτι, καλέστε μια οικογένεια συνάντηση για να μιλήσουμε για τους τρόπους για να διανείμει τις δουλειές του σπιτιού πιο δίκαια. Να είστε έτοιμοι να εξηγήσουν τις ανησυχίες σας με σαφήνεια. Στη συνέχεια, ακούστε προσεκτικά σε αντάλλαγμα. «Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να είναι πολύ ανοικτή, ειλικρινής, και ευέλικτο για αυτό," λέει ο Δρ Σμιθ. Ίσως τα παιδιά σας είναι αρκετά παλιά τώρα να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα. Ή, αν συμφωνείτε να περικόψει τις δαπάνες σε άλλους τομείς, ίσως εσείς και ο σύζυγός σας μπορεί να αντέξει οικονομικά να πληρώσει για περιστασιακές υπηρεσίες καθαρισμού και φροντίδας γκαζόν.

  • Πάρτε τον ύπνο μιας πλήρους νύχτας. Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου αναφέρει ότι το 40 τοις εκατό των ευρωπαίων ενηλίκων αναφέρουν πάρει λιγότερο από επτά ώρες ύπνου και τις καθημερινές. Δυστυχώς, η έλλειψη ύπνου καθιστά πιο δύσκολο να σκεφτούμε καθαρά και να κάνουν σωστές αποφάσεις. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο για ατυχήματα με αυτοκίνητο.

  • Βρείτε χρόνο για τον εαυτό-φροντίδα. Στη βιασύνη για να αναλάβει τη φροντίδα των αναγκών όλων των άλλων, είναι εύκολο να ξεχνάμε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο: σας. «Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν αρκετό χρόνο στην εργασία και αρκετό χρόνο με τις οικογένειές τους, αλλά δεν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους," λέει ο Δρ Gerson. Η ειρωνεία είναι ότι θα είστε σε θέση να κάνουν καλύτερη δουλειά τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, αν χρειαστεί να περάσουν μερικά λεπτά κάθε μέρα για να ανανεωθείτε. Πάρτε λοιπόν μια βόλτα, πηγαίνετε στο γυμναστήριο, διαβάστε ένα καλό βιβλίο, ή να απολαύσετε ένα ζεστό μπανιέρα. Μερικές φορές ακόμα και η καλύτερη ταχυδακτυλουργός χρειάζεται να διακόψετε, να θέσει τα πάντα στην άκρη και να λάβει μια καλά άξιζε διάλειμμα.