Eposgo

Χρησιμοποιώντας γιόγκα για να ανακουφίσει την πίεση

Για την καταπολέμηση του στρες, πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς το διαλογισμό ή άλλες ψυχικές εργαλεία μείωση του στρες. Αλλά το άγχος και δημιουργεί φυσική αντίδραση του σώματος και, ως εκ τούτου, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την άσκηση, ιδίως, με τη γιόγκα.

" Το άγχος στέλνει ολόκληρο το φυσικό σύστημα σε overdrive », λέει ο Garrett Sarley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kripalu Center for Yoga & Health σε Lenox, Μασαχουσέτη" Οι μύες τεταμένη, η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα, την αναπνοή μοτίβα αλλάζουν, και αν η αιτία του στρες δεν διακόπτεται, το σώμα εκκρίνει περισσότερες ορμόνες που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αύξηση της αρτηριακής πίεσης. γιόγκα είναι ένα από τα λίγα εργαλεία απότασης που έχει μια θετική επίδραση σε όλα τα συστήματα του σώματος που εμπλέκονται. "

Το ιατρικό επάγγελμα έχει σταδιακά έρχονται να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές της γιόγκα για το στρες ανακούφιση. «Με την πάροδο των ετών, η γιόγκα έχει γίνει ένα από τα κύρια θεραπείες μας για τη διαχείριση του στρες», λέει ο Γ. Noel Bairey Merz, MD, καρδιολόγος στο Λος Άντζελες.

Κατανόηση της γιόγκα

Κατά τα τελευταία 5.000 χρόνια, η γιόγκα έχει υποστεί διάφορες προσαρμογές και τώρα ασκείται σε τέσσερις κύριους τρόπους:

  • Ως μέθοδος για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας

  • Ως θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας ή την ανακούφιση παθήσεων

  • Ως έναν τρόπο ζωής

  • Ως μια πνευματική πειθαρχία

Όλα μοιράζονται πολλές σημαντικές θεμελιώδεις πρακτικές. Η πρώτη είναι η καλλιέργεια της συνείδησης: η δυνατότητα να επικεντρωθεί σε ακριβώς τι κάνετε στην παρούσα στιγμή. Η δεύτερη, χαλάρωση, ενθαρρύνει την απελευθέρωση των περιττών εντάσεων στο σώμα. Η συνειδητή αναπνοή είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος της γιόγκα? Και οι αναπνευστικές ασκήσεις χτίσει τη δύναμη και την ικανότητα των πνευμόνων και να ενώσει το σώμα και το μυαλό.

"Χωρίς αυτά τα στοιχεία, η γιόγκα θα είναι απλώς ασκήσεις», λέει ο Sarley.

Ξεκινώντας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να δώσετε γιόγκα μια δοκιμή. Συμμετοχή σε μια υποχώρηση γιόγκα για αρκετές ημέρες θα σας διδάξει πώς να εξασκηθείτε και τι στυλ που σας ταιριάζει καλύτερα. Πολυάριθμες κέντρα σε όλη τη χώρα προσφέρει μια δειγματοληψία των διαφόρων τύπων και επιπέδων της γιόγκα. Για να βρείτε ένα κέντρο κοντά σας, δοκιμάστε να κάνετε μια αναζήτηση στο Web για την "υποχώρηση γιόγκα."

Ή, εντοπίσετε ένα κατάλληλο μάθημα γιόγκα ή δάσκαλο στην περιοχή σας. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να ασκήσετε μόνοι σας, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με κάποια βασική εκπαίδευση. Κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων, YMCAs, κέντρα υγείας, νοσοκομεία και στούντιο γιόγκα σε όλες τις κατηγορίες της ομάδας προσφορά. Αλλά ρωτήστε πόση εκπαίδευση ο εκπαιδευτής είχε? Λίγες ώρες δεν είναι επαρκής.

Οι αρχάριοι θα πρέπει να κοιτάξουμε για αρχάριους ή «ήπια» μαθήματα γιόγκα. Αναμείνετε τις τάξεις για να είναι ξεκούραστη και μη ανταγωνιστικός. Να φοράτε χαλαρά, άνετα ρούχα και να πάρετε μαζί σας ένα χαλί ή κουβέρτα για να καθίσει. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις φωτογραφίες μπορεί να έχετε δει ανθρώπους στριμμένα σε δύσκολες πόζες. Υπάρχουν δεκάδες απαλό, εύκολο πόζες, και όλοι οι φοιτητές ενθαρρύνονται να κάνουν μόνο ό, τι είναι άνετο για το σώμα τους. Αν σε μία τάξη προσπαθήσετε δεν αισθάνεται σαν μια καλή τακτοποίηση, δοκιμάστε μια διαφορετική.

Μπορείτε επίσης να μάθετε γιόγκα από προγράμματα ήχου ή βίντεο ή βιβλία και περιοδικά, αλλά να πάρει προσωπική διδασκαλία πρώτο τείνει να οδηγήσει σε μια καλύτερη εμπειρία, και να είστε πιο πιθανό να συνεχιστεί. Σε όλα τα επίπεδα, η γιόγκα είναι για τη φροντίδα του και να είναι καλό για τον εαυτό σας.

"Με το να είναι πιο ευαίσθητα στο σώμα και το μυαλό σας, μπορείτε να μάθετε να βλέπετε το άγχος έρχεται και μπορεί να λάβει προληπτικά μέτρα», λέει ο Sarley. "Yoga διδάσκει γαλούχηση ενός ατόμου σώμα, το μυαλό και το πνεύμα, που οδηγεί σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ύπαρξης."