Eposgo

Επισκόπηση στρες

Το στρες είναι η φυσική αντίδραση του σώματός σας σε οποιοδήποτε είδος της ζήτησης, η οποία διαταράσσει τη ζωή ως συνήθως.

Μπορεί να παράγει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Αιτίες

Το άγχος είναι συχνά προκαλείται από κάποιο είδος της αλλαγής ή της πίεσης στη ζωή σας. Το άγχος μπορεί να προέρχονται από καλά πράγματα, όπως ένα επερχόμενο γάμο ή κακά πράγματα, όπως το χρέος ή νομικά προβλήματα.

Μια έρευνα που έγινε το 2007 από το Ευρωπαϊκό Psychological Association διαπίστωσε ότι το άγχος είναι ένα σημαντικό θέμα στις ΗΠΑ Εδώ είναι μερικά από τα ευρήματα:

  • Το ένα τρίτο των ανθρώπων που ζουν με έντονο στρες, και σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι το επίπεδο άγχους τους έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

  • Χρήματα και εργασία είναι οι κύριες αιτίες του άγχους για το 75 τοις εκατό των ανθρώπων. Πρόκειται για μια δραματική αύξηση σε σχέση με το 59 τοις εκατό του στρες αναφοράς το 2006.

  • Σχεδόν οι μισοί από όλους τους ανθρώπους να λένε ότι το άγχος έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Το στρες μπορεί να προκαλέσει πολλές φυσικές ασθένειες, όπως κεφαλαλγία, διαταραχές του ύπνου, πόνους στη μέση, κόπωση, οξυθυμία, κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές στο στομάχι, και η υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του στρες. Γονίδια και τις πρώτες εμπειρίες της παιδικής ηλικίας, όπως η παιδική κακοποίηση ή παραμέληση, μπορεί να επηρεάσει το πώς θα χειριστεί στρεσογόνες καταστάσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει όλα τα στρες και ένα ορισμένο ποσό είναι πραγματικά καλό για σας. Αυτό σας βοηθά να αντιδράσει γρήγορα και μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό κίνητρο. Αλλά είναι καλύτερο να κρατήσει ανθυγιεινά επίπεδα υπό έλεγχο.

Στρατηγικές στρες

Οι στρατηγικές αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσει και να διαχειριστεί στρεσογόνους σας:

  • Κάντε μια λίστα με καταστάσεις ή ζητήματα που προκαλούν το άγχος σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις ή να χειρίζονται τους με διαφορετικό τρόπο στο μέλλον.

  • Άσκηση κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν. Αερόβια προπόνηση, όπως περπάτημα, ποδηλασία, κολύμπι, ή το τρέξιμο-μπορεί να βοηθήσει να απελευθερώσει pent-up απογοητεύσεις, ενώ ταυτόχρονα παράγει ενδορφίνες, τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που βοηθούν την αντιμετώπιση του στρες.

  • Μάθετε πώς για να χαλαρώσετε. Δοκιμάστε βαθιά αναπνοή ασκήσεις, διαλογισμό, γιόγκα, ή ακούγοντας κασέτες χαλάρωσης.

  • Να κοιμάστε αρκετά. Το στρες μπορεί να είναι δύσκολο να πάρετε μια ξεκούραστη νύχτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και μειωμένη ικανότητα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

  • Αποφύγετε βασίζονται σε αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η χρήση τους για να χαλαρώσετε μόνο μάσκες συμπτώματα και μπορεί να επιδεινώσει το άγχος.

  • Κατασκευάστηκε σχέσεις αγάπης και υποστηρικτικά δίκτυα. Η ζεστασιά της ανθρώπινης σύνδεση με τους φίλους, τους γείτονες και τους συναδέλφους είναι μια μεγάλη θεραπεία για το άγχος.

  • Μετρήστε τις ευλογίες σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης ή να αναιρέσει λίγα λεπτά κάθε βράδυ για να προβληματιστούν σχετικά με τα θετικά πράγματα στη ζωή σας.

Χρόνιο στρες

Μπορεί να μην είναι πάντοτε σε θέση να χειριστεί το άγχος για τη δική σας. Χρόνιο στρες εμφανίζεται όταν ένα άτομο αισθάνεται παγιδευμένος σε μια λείανση ρουτίνα του δεν τελειώνει ποτέ προβλήματα. Μπορεί να προκύψει από καταστάσεις που δημιουργούν συνεχείς προκλήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως μια δυσλειτουργική σχέση, να είναι δυσαρεστημένος σε μια δουλειά, ή για τη φροντίδα ενός αγαπημένου προσώπου με χρόνιες ιατρικές παθήσεις. Όταν το στρες γίνεται χρόνιο, οι άνθρωποι δεν ξέρουν πότε ή αν η πρόκληση θα τελειώσει ποτέ. Την πάροδο του χρόνου, το χρόνιο στρες μπορεί να φορέσει ένα πρόσωπο προς τα κάτω, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, καταστρέφοντας το σώμα και συμβάλλουν στην επιδείνωση ή πολλές σοβαρές ασθένειες.

Θεραπεία

Εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, αντιμετωπίζοντας το χρόνιο στρες μπορεί να απαιτήσει την επαγγελματική παροχή συμβουλών για την επίλυση των εσωτερικών συγκρούσεων και προβλημάτων. Αν είστε συχνά κατάθλιψη, πίνουν περισσότερο αλκοόλ από ό, τι πρέπει, ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε χρόνιο στρες, θα μπορούσε να είναι στο σημείο όπου θα πρέπει να έχετε εξωτερική υποστήριξη-ειδικά αν η οικογένειά σας έχει επηρεαστεί από τη συμπεριφορά σας. Συζητήστε με το γιατρό σας.