Eposgo

Παρεκκλίνω το άγχος σας

Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, θα ασχοληθεί με το άγχος σε καθημερινή βάση. Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε το 2007 από το Ευρωπαϊκό Psychological Association διαπίστωσε ότι το άγχος είναι ένα σημαντικό θέμα στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα,

 • Το ένα τρίτο των ανθρώπων που ζουν με έντονο στρες και σχεδόν το ήμισυ (48 τοις εκατό) πιστεύουν ότι το επίπεδο άγχους τους έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια

 • Χρήματα και εργασία είναι οι κύριες αιτίες του άγχους για το 75 τοις εκατό των ανθρώπων. Πρόκειται για μια δραματική αύξηση σε σχέση με το 59 τοις εκατό του στρες αναφοράς το 2006.

 • Σχεδόν το ήμισυ όλων των ανθρώπων αναφέρουν ότι το άγχος έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

 • Το στρες προκαλεί το 54 τοις εκατό των ανθρώπων να αγωνιστεί με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους.

 • Πολλοί άνθρωποι (μέχρι 77 τοις εκατό) αναφέρουν ότι έχουν σωματικά συμπτώματα και ψυχολογικά συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος κατά τον τελευταίο μήνα.

Το στρες μπορεί να προέλθει από τα καλά πράγματα (όπως ένα επερχόμενο γάμο ή προαγωγή) ή κακά πράγματα (out-of-έλεγχο τα προβλήματα χρέους ή νομικό, για παράδειγμα). Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορεί να παράγει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματικά συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Το στρες μπορεί να προκαλέσει πολλές φυσικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, καθώς και πονοκεφάλους, διαταραχές ύπνου, πόνους στην πλάτη, κόπωση, οξυθυμία, κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές στο στομάχι, και η υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του Στρες.

Πούλια στρες

Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει όλα τα στρες και ένα ορισμένο ποσό είναι πραγματικά καλό για σας. Αυτό σας βοηθά να αντιδράσει γρήγορα και μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό κίνητρο. Αλλά είναι καλύτερο να κρατήσει ανθυγιεινά επίπεδα υπό έλεγχο.

Οι στρατηγικές αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσει και να διαχειριστεί στρεσογόνους σας:

 • Κάντε μια λίστα με καταστάσεις ή ζητήματα που προκαλούν το άγχος σας. Να γνωρίζουν στρεσογόνους σας μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το τι προκαλεί τεταμένη. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις ή να χειρίζονται τους με διαφορετικό τρόπο στο μέλλον.

 • Άσκηση κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν. Αερόβια προπόνηση-περπάτημα, ποδηλασία, κολύμπι, ή το τρέξιμο-μπορεί να βοηθήσει να απελευθερώσει pent-up απογοητεύσεις, ενώ ταυτόχρονα παράγει ενδορφίνες, τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που βοηθούν την αντιμετώπιση του στρες.

 • Μάθετε πώς για να χαλαρώσετε. Βαθιά αναπνευστικές ασκήσεις, διαλογισμό, γιόγκα, απεικόνιση, ή ακούγοντας κασέτες χαλάρωσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυμπιέσετε.

 • Να κοιμάστε αρκετά. Το στρες μπορεί να είναι δύσκολο να πάρει τον ύπνο μιας καλής νύχτας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και μειωμένη ικανότητα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

 • Αποφύγετε το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η χρήση τους για να χαλαρώσετε μόνο μάσκες συμπτώματα και μπορεί να επιδεινώσει το άγχος.

 • Κατασκευάστηκε σχέσεις αγάπης και υποστηρικτικά δίκτυα. Η ζεστασιά της ανθρώπινης σύνδεση με τους φίλους, τους γείτονες και τους συναδέλφους είναι μια μεγάλη θεραπεία για το άγχος.

 • Μετρήστε τις ευλογίες σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης ή να αναιρέσει λίγα λεπτά κάθε βράδυ για να προβληματιστούν σχετικά με τα θετικά πράγματα στη ζωή σας.

Ζητήστε υποστήριξη

Μπορεί να μην είναι πάντοτε σε θέση να χειριστεί το άγχος για τη δική σας. Αν είστε συχνά κατάθλιψη ή θα πίνουν περισσότερο αλκοόλ από ό, τι θα έπρεπε, θα μπορούσε να είναι στο σημείο όπου θα πρέπει να έχετε εξωτερική υποστήριξη-ειδικά αν η οικογενειακή σας ζωή επηρεάζεται από τη συμπεριφορά σας.

Συζητήστε με το γιατρό σας πρώτα. Μπορείτε επίσης να βρείτε υποστήριξη σε νοσοκομεία ή κοινοτικά κολλέγια ή θρησκευτικές ομάδες. Το στρες μπορεί να απαλλαγεί, και μπορείτε να πάρετε τη ζωή σας και πάλι στο προσκήνιο.