Eposgo

Πώς να την καταπολέμηση των ασθενειών συνδέονται με το στρες

Προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το στρες μπορεί να είναι η βάση για πολλές ιατρικές επισκέψεις.

"Η έρευνα έχει δείξει ξανά και ξανά ότι το στρες μπορεί να επιδεινώσει προϋπάρχουσες σωματικές ασθένειες, και μπορεί να επιφέρει ακόμη και σε ασθένειες που δεν έχουν ακόμη ανακύψει," λέει ο ψυχολόγος Michael Heitt, Psy.D., του προγράμματος βοήθειας ΔΕΠ και του προσωπικού σε Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη. "Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από δερματολογικά προβλήματα, όπως ακμή ή κνίδωση, σε γαστρεντερικά προβλήματα και καρδιακή νόσο. Όταν οι άνθρωποι λένε «Είναι όλα στο κεφάλι σου», λέω «Ναι, αλλά το κεφάλι σας θα είναι συνδεδεμένο με το σώμα."

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο Joe έχει κληρονομήσει μια προδιάθεση να αναπτύξουν μια καταθλιπτική διαταραχή κάποια στιγμή στη ζωή του? Γι 'αυτόν, ένα δύσκολο χωρισμό με την κοπέλα του, μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να προκαλέσει μια περίοδο σοβαρής κατάθλιψης.

«Πάρα πολύ άγχος στο σώμα ή το μυαλό μπορεί να κάνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κακώς, οδηγώντας σε αυξημένη ευαισθησία σε μια ευρεία ποικιλία των ασθενειών," λέει ο Δρ Heitt.

Στη συνέχεια, υπάρχει το φυσικό «πάλης ή πτήσης», στο οποίο το σώμα αντιδρά ενστικτωδώς σε στρεσογόνες καταστάσεις με εκκίνηση το σώμα για την σωτήρια φυσική δράση-η οποία εμφανίζεται ποτέ.

Όταν βρίσκεστε αντιμέτωπος με έντονο στρες, για παράδειγμα, το στομάχι περιορίζει την πέψη για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται για να κατευθύνουν τη ροή του αίματος στις μεγάλες μυϊκές ομάδες, τα επίπεδα των ορμονών αλλάζουν, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται, και ούτω καθεξής.

"Αυτή η απάντηση είναι χρήσιμο όταν είστε απειλείται από μια αρκούδα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σωματικές παθήσεις, όταν αδυσώπητη εργασιακό άγχος τρώει την ημέρα σας με τη μέρα», λέει ο Δρ Heitt.

Κρατώντας το στρες υπό έλεγχο

Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει κάθε άγχος, και ένα ορισμένο ποσό είναι πραγματικά καλό για σας. Αλλά είναι πάντα καλύτερο να κρατήσει ανθυγιεινά επίπεδα υπό έλεγχο, όταν είναι δυνατόν.

Ο Δρ Heitt προτείνει ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα για να ελέγχετε το άγχος:

 • Καταλάβετε τι τονίζει. Τόσο θετικές όσο και αρνητικές καταστάσεις μπορούν να ανατρέψουν την κλίμακες στη ζωή σας. Από την αρνητική πλευρά, οικονομικές δυσκολίες, το διαζύγιο, η κριτική από έναν φίλο ή το αφεντικό, μη ρεαλιστικές απαιτήσεις εργασίας ή το θάνατο ενός φίλου ή ενός μέλους της οικογένειας μπορεί να προκαλέσει άγχος. Από τη θετική πλευρά, παντρεύεται, που προωθείται, έχοντας ένα μωρό, κινείται σε ένα νέο σπίτι, ακόμη και πηγαίνει στις διακοπές-μπορεί επίσης να είναι αγχωτική.

 • Παρατηρήστε όταν είστε πιο ευάλωτες στο στρες και να προετοιμάσει τον εαυτό σας. Είστε που επλήγησαν περισσότερο το πρωί; Τις Δευτέρες; Το χειμώνα;

 • Κοιτάξτε πώς θα αντιδράσει στο στρες. Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν προβλήματα ύπνου, εξανθήματα του δέρματος, κόπωση, ευερεθιστότητα, διέγερση, κεφαλαλγία, κατάθλιψη, υπερβολική ανησυχία, εναλλαγές της διάθεσης, πόνος στο στήθος, το άγχος, στομαχικές διαταραχές, έλκος και υψηλή αρτηριακή πίεση.

 • Αναγνωρίστε τα σήματα του άγχους σας. Μόλις είστε ενήμεροι στρεσογόνους σας, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι μπορείτε να ελέγξετε και πώς να τις ελέγχουν.

Πάρτε αυτά τα μέτρα

 • Οργανωθείτε. Χρησιμοποιήστε μια καθημερινή αρμόδιος για το σχεδιασμό και την ιεράρχηση των καθηκόντων.

 • Μάθετε να θέσει όρια. Δεν συμφωνώ σε περιττές, αγχωτικές υποχρεώσεις.

 • Να είστε σωματικά δραστήριοι και να τρώτε μια υγιεινή διατροφή.

 • Πάρτε οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

 • Μην πάρετε τα παράνομα ναρκωτικά.

 • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης.

 • Σταματήστε το κάπνισμα. Κάντε τακτικά διαλείμματα χαλάρωσης αντί διαλείμματα καπνίσματος. Μπορείτε να ακολουθήσετε παρόμοια ρουτίνα αφήσει το γραφείο, να πάρει καθαρό αέρα, να κοινωνικοποιηθούν και να λάβει αργές, βαθιές αναπνοές.

 • Αποφύγετε θυμωμένος, βίαιο, καταθλιπτικό ή ανατρέποντας ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, μέχρι να είναι σε καλύτερη θέση να τις αντιμετωπίσουν.

 • Δοκιμάστε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης, όπως η αυτο-ύπνωση ή καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση, η προσευχή, ο διαλογισμός, η γιόγκα, ο, τιδήποτε εργασίες για σας.

"Εάν κανένα από αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος, "λέει ο Δρ Heitt," τότε σας συνιστώ να δείτε έναν ψυχολόγο, ψυχίατρο ή κοινωνικό λειτουργό. "