Eposgo

Ελπίδα για την υπέρταση

Μπορείτε δεν μπορεί να αισθανθεί την υψηλή αρτηριακή πίεση. Αλλά να λάβει από τους ειδικούς: Αφού το έχετε, είναι ήδη βλάπτουν τις αρτηρίες σας και ρύθμιση που για καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γνωρίζοντας ότι έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση είναι το σύνθημά σας να λάβει μέτρα για να προστατεύσει το μέλλον της υγείας σας. Και μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.

«Πολλές μελέτες έχουν δείξει έλεγχο της αρτηριακής πίεσης μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή », λέει ο Thomas Pickering, MD, D.Phil, ένας εμπειρογνώμονας της υπέρτασης στη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του βιβλίου Καλές ειδήσεις για την υψηλή αρτηριακή πίεση:. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να πάρει τον έλεγχο της υπέρτασης... και τη ζωή σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει την πίεση σας, να συνταγογραφήσει φάρμακα, και να προσφέρουν καλές συμβουλές. Από εκεί, ο Δρ Pickering επιμένει, η υγεία σας είναι στα χέρια σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες

Το πιο σημαντικό βήμα στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης είναι να πάρετε τα φάρμακά σας σύμφωνα με τις οδηγίες από τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

"Εάν έχετε συνταγή γιατρού της αρτηριακής πίεσης, ο αριθμός ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να το πάρει», λένε ο Δρ Pickering. «Κάντε το μια συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας."

Γιατί θα πρέπει να βρεθώ μια κορυφαία χάπι είναι τόσο σημαντικό; Πρώτα, τα φάρμακα πίεσης του αίματος σήμερα αποδειχθεί αποτελεσματική. Δεύτερον, από όλες τις επιλογές του τρόπου ζωής που μπορείτε να κάνετε, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από ό, τι λαμβάνει ένα χάπι καθημερινά στην αρχή ή στο τέλος της κάθε ημέρας.

Αγοράστε ένα πιεσόμετρο

Σε ένα εφάπαξ κόστος περίπου 30€ μια οθόνη στο σπίτι της πίεσης του αίματος είναι μια εξαιρετική επένδυση στην υγεία σας.

«Ζητώ από καθέναν από τους ασθενείς μου για να αγοράσει μια οθόνη ψηφιακή πίεση του αίματος στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν την πίεσή τους στο σπίτι," λέει ο Δρ Pickering. "Με αυτόν τον τρόπο, αν παρατηρήσετε την αρτηριακή τους πίεση ανεβαίνει, θα ξέρουν αμέσως να λάβει μέτρα για να το κρατήσει υπό έλεγχο. Θα είναι επίσης πιο πιθανό να πάρουν τα χάπια και την άσκησή τους. "

Σημειώνει ότι οι ψηφιακές οθόνες είναι ευκολότερο στη χρήση από τις συνήθεις οθόνες βολβού και είναι αρκετά ακριβή.

Κλείστε το κάπνισμα

"Το κάπνισμα είναι η πιο θανατηφόρα όλων των ανθυγιεινών συνηθειών," λέει ο Δρ Pickering. «Μπορεί να μην δουν μια άμεση αλλαγή στην πίεση του αίματος, όταν σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά είναι πιθανώς ο αριθμός ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας."

Χάστε βάρος

Η απώλεια βάρους είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη μη φαρμακολογική μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υπέρβαρα άτομα, ο Δρ Pickering λέει. Η μεγαλύτερη μάζα στο σώμα σας, τόσο υψηλότερη είναι η πίεση στα τοιχώματα των αρτηριών.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αυτό που ονομάζεται προ-υπέρταση-οριακά υψηλή αρτηριακή πίεση-ικ ακριβώς αναγνώσεις υψηλή αρτηριακή πίεση? Ότι είναι συνήθως υπέρβαροι, καθώς και να έχουν υψηλή χοληστερόλη», λέει.

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την απώλεια βάρους είναι η επιλογή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα, μειώνοντας τις θερμίδες που καταναλώνετε, και τακτική άσκηση.

Πάρτε τακτική σωματική δραστηριότητα

Πέραν του ότι είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της μακροπρόθεσμης έλεγχο του σωματικού βάρους, η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να έχουν άμεσες επιπτώσεις στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Μια μισή ώρα με τα πόδια κάθε μέρα ή έτσι είναι μια μεγάλη αρχή, για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα για να ασκήσουν και να κολλήσει με αυτό.

DASH γεύματά σας

Η DASH (Διατροφικές Προσεγγίσεις για να σταματήσει υπέρταση ) διατροφή είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

«DASH είναι μια δίαιτα μεσογειακού στιλ με τις επιλογές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, τυρί, γιαούρτι και," λέει ο Δρ Pickering. "Μεγάλες μελέτες που χρηματοδοτούνται από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας έδειξε να είναι πολύ αποτελεσματική, και είναι μια δίαιτα άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με."

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση ακόμη και σε υγιή άτομα, καθώς και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει την καρδιά την πάροδο του χρόνου. Αν πίνετε αλκοόλ, ένας καλός κανόνας είναι να περιορίσει τον εαυτό σας με ένα ποτό την ημέρα αν είστε γυναίκα και δύο ποτά την ημέρα αν είστε άνδρας.

Διαχειριστείτε το στρες

Πάρα πολύ άγχος μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, καθώς και η ανεξέλεγκτη άγχος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο καρδιαγγειακό σύστημα μακροπρόθεσμα. Μάθετε πώς να ορίσετε υγιή όρια στη ζωή σας, να πάρει την αφθονία του ύπνου, και η πρακτική υγιείς τεχνικές αντιμετώπισης, όπως η βαθιά αναπνοή ή χαλάρωση των μυών.

Προγραμματίστε τακτικές επισκέψεις στο γιατρό

Μια επίσκεψη γραφείο είναι μια ευκαιρία να έχουν την αρτηριακή σας πίεση ελέγχεται και να λαμβάνετε τυχόν συνιστώμενες προσαρμογές για τα φάρμακά σας ή ρουτίνα self-care.

"Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να συνεργαστεί με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τη σωστή θεραπεία και να κολλήσει με το σχέδιό σας για self-care," ο Δρ Pickering λέει. "Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση."