Eposgo

Ένας τρόπος ζωής για μείωση της αρτηριακής πίεσης

Αν είστε μεταξύ των ένα στα τρία άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ( υπέρταση ), οι πιθανότητες είναι εσείς ξέρετε ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση σε ένα ασφαλές επίπεδο χωρίς χάπια.

"Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα. Μειώστε την πρόσληψη νατρίου σας. Έχουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σας. Επιλέξτε ποιες είναι πιο εύκολο, και κάνει για πρώτη φορά. Όλοι θα προσθέσει επάνω," λέει η Eva Obarzanek, Ph.D., ένα ερευνητικό διατροφολόγος με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος Ινστιτούτο. Μια μελέτη του 2006 που βοήθησε να γράψει έδειξε αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ελέγχουν την αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα.

Εντυπωσιακή διαφορά

Στη μελέτη συμμετείχαν 810 άνδρες και γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση. Κάποιοι δόθηκαν ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ζήτησε να συναντηθεί με την απώλεια βάρους, την άσκηση και διατροφικές τους στόχους. Άλλοι απλά πήρε γενικές οδηγίες. Περίπου 60 τοις εκατό των ατόμων της πρώτης ομάδας ελεγχόμενη αρτηριακή πίεση τους σε 18 μήνες, σε σύγκριση με το 37 τοις εκατό της δεύτερης ομάδας.

Όσοι κόψει την αρτηριακή τους πίεση περισσότερο, Δρ Obarzanek σημειώνει, ακολούθησε ένα πρόγραμμα διατροφής υγιή καρδιά ονομάζεται DASH, για Διατροφικές Προσεγγίσεις για να σταματήσει υπέρταση. Απευθύνει έκκληση για εννέα έως 12 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα δύο έως τρεις μερίδες των χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και την πρόσληψη λίπους που δεν υπερβαίνει το 25 τοις εκατό των ημερήσιων θερμίδων.

«Γνωρίζουμε ότι η δίαιτα DASH λειτουργεί μέσα σε δύο εβδομάδες», λέει. "Από τη στιγμή που θα αρχίσει να χάσουν βάρος, την αρτηριακή σας πίεση πηγαίνει προς τα κάτω."

Όχι ο καθένας με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να ελέγξει μέσω της άσκησης και της διατροφής. "Αν έχετε αισθητά αυξημένη αρτηριακή πίεση [για παράδειγμα, πάνω από 180/110 έναντι του ιδανικού της 120/80 ή λιγότερο], η θεραπεία σας θα πρέπει να είναι τα φάρμακα», προειδοποιεί ο James M. Hagberg, Ph.D., υπότροφος του Ευρωπαϊκή College of Sports Medicine.

Τα σημεία πίεσης

  • Πάρτε την κίνηση. Ξεκινήστε με 15 λεπτά με τα πόδια ή το ναυπηγείο εργασία. Ρωτήστε το γιατρό σας ποια άσκηση είναι κατάλληλη για σας. Κατασκευάστηκε μέχρι τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας άσκησης τις περισσότερες ημέρες.

  • Κλείστε το κάπνισμα.

  • Τρώτε υγιεινά. Προσθέστε μια μερίδα φρούτων ή λαχανικών σε κάθε γεύμα. Στραφούν σε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και παραλείψτε τη σόδα.

  • Περιορίστε το αλκοόλ. Οι άνδρες θα πρέπει να σταματήσει μετά από δύο ποτά την ημέρα, οι γυναίκες μετά από ένα.

  • Καταναλώστε λιγότερο αλάτι. Δοκιμάστε για όχι περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού (2.300 mg) ανά ημέρα. Επιλέξτε σνακ χαμηλά σε νάτριο, κονσερβοποιημένα σούπες και συσκευασμένα γεύματα.

  • Να είστε επιφυλακτικοί με over-the-counter φάρμακα. Μερικά αποσυμφορητικά και παυσίπονα μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Διαβάστε τις ετικέτες ή ρωτήστε τον φαρμακοποιό.