Eposgo

Σταματήστε υψηλή αρτηριακή πίεση

Είσαι έτοιμος να γίνει θύμα του ένας σιωπηλός δολοφόνος; Πώς θα ξέρω αν ήταν στη λίστα χτύπημα του; Τις περισσότερες φορές, η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) δεν έχει συμπτώματα. Προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών και υπόβαθρα. Αυτή η κοινή ποινική απεργίες χωρίς προειδοποίηση. Και μπορεί να αφήσει το θάνατο και την καταστροφή στο πέρασμά του. Τηλεφωνικής κάρτας του; Εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, και πολλά άλλα. Αλλά μπορείτε να σταματήσετε αυτό το σιωπηλό δολοφόνο-αν το πιάσει στο χρόνο.

Αντιμετωπίστε τον δολοφόνο

Να μην γίνει το επόμενο θύμα της υψηλής αρτηριακής πίεσης του. Αντιμετωπίστε το δολοφόνο και να σταματήσει αυτό εν τη γενέσει της. Ξεκινήστε με την εκμάθηση των πραγματικών περιστατικών για την πίεση του αίματος και πώς γίνεται υψηλή. Στη συνέχεια, ελέγξτε την πίεση του αίματος σας όσο συχνά προτείνει ο γιατρός σας. Άνοιξη σε δράση, αν η αρτηριακή σας πίεση είναι πολύ υψηλή.

Μάθετε τα γεγονότα

Χρειάζεται πίεση του αίματος για να ζήσουν. Όμως, η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και τύφλωση. Μάθετε πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο σας.

Ελέγξτε την πίεση σας

Αν η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλή, μπορεί να είναι υπό επίθεση από αυτό το σιωπηλό δολοφόνο και δεν γνωρίζουν ακόμα. Έτσι, να ελέγχεται η πίεση του σας. Είναι εύκολη, ανώδυνη και γρήγορη!

Ακολουθήστε το πρόγραμμα σας

Μπορείτε να ελέγξετε την υψηλή αρτηριακή πίεση, εάν έχετε ένα σχέδιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι τακτικές εξετάσεις υγείας, απλές αλλαγές σε ό, τι τρώτε, την άσκηση, και, μερικές φορές, φαρμακευτική αγωγή.

Την εκτίμηση του κινδύνου σας

Ο σιωπηλός δολοφόνος μπορεί να είναι μετά από σας και δεν μπορείτε να το γνωρίζουν ακόμα. Παρά το γεγονός ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να επιτεθεί κανείς, μερικοί άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άλλους. Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω δηλώσεις. Πόσοι από αυτά ισχύει σε εσάς; Κάθε δήλωση που ισχύει για εσάς, αυξάνει τον κίνδυνο για υψηλή πίεση του αίματος. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να κρατήσει αυτό το σιωπηλό δολοφόνο υπό έλεγχο.

Τον τρόπο ζωής σας

 • Θα καπνίζουν.

 • Μπορείτε συχνά τρώνε αλμυρά, τηγανητά ή λιπαρά φαγητά.

 • Μπορείτε συχνά έχουν περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά (συνολικά 1 ουγγιά καθαρής αλκοόλης) την ημέρα

 • Μπορείτε συχνά να αισθάνονται πολύ άγχος.

 • Έχετε μια «κάθομαι-κάτω» τρόπο ζωής (που δεν έχουν πολύ χρόνο άσκησης στην εργασία ή στο σπίτι).

Φόντο σας

 • Είστε άνω των 60 ετών.

 • Ένας γονέας, αδελφός ή η αδελφή είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

 • Είσαι μια αφρικανική Ευρώπης.

Ιατρικό ιστορικό σας

Τα στοιχεία για την πίεση του αίματος

Η αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη που δημιουργείται ως αντλίες καρδιά σας και το αίμα κινείται μέσω των αιμοφόρων αγγείων σας. Αυτή η συνεχής ροή του αίματος παρέχει το σώμα σας με το οξυγόνο που χρειάζεται. Με λίγα λόγια, αυτό σας κρατά ζωντανό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για την πίεση του αίματος και ο ρόλος της στη διατήρηση σας ζωντανά και υγιή. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά σας.

Η καρδιά σας: Μια ασταμάτητη αντλία

Είκοσι-τέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, αντλίες καρδιά σας μακριά, στέλνοντας πλούσιο σε οξυγόνο αίμα μέσα στο σώμα σας. Η καρδιά σας είναι μια ισχυρή, μεγέθους γροθιάς μυών. Όταν συμβάσεις (σφίγγει), το αίμα κινείται από την καρδιά στα αιμοφόρα αγγεία σας.

Αίμα κινείται μέσα από την καρδιά σας, τότε πίσω από το σώμα σας με αυτά τα βήματα:

 • Μεταχειρισμένα αίματος αφαιρούνται από το οξυγόνο φθάνει από τα αιμοφόρα αγγεία στην καρδιά σας.

 • Η καρδιά σας αντλεί το αίμα που χρησιμοποιείται στους πνεύμονές σας, όπου λαμβάνει μια νέα παροχή οξυγόνου.

 • Φρέσκο ​​αίμα, τώρα με πλούσια σε οξυγόνο, επιστρέφει στην καρδιά σας από τους πνεύμονές σας.

 • Η καρδιά σας αντλεί το φρέσκο ​​αίμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων στο υπόλοιπο σώμα σας.

Τα πλοία σας: αγωγούς για το αίμα

Αιμοφόρα αγγεία σας είναι ένα δίκτυο από ελαστικό, ομαλά επένδυση "σωλήνες". Αυτοί οι σωλήνες περιβάλλονται από τους μυς και τα νεύρα. Τα αγγεία που μεταφέρουν το φρέσκο ​​αίμα από την καρδιά σας στο σώμα σας που ονομάζονται αρτηρίες. Οι σκάφη που επιστρέφουν τον χρησιμοποιημένο αίμα από το σώμα σας πίσω στην καρδιά και τους πνεύμονές σας ονομάζεται φλέβες.

Κατηγορία

Κανονικός

Υψηλή Κανονική

Υπέρταση

Συστολική

Κάτω από 120

140 ή υψηλότερη

Διαστολική

Κάτω από 80

90 ή υψηλότερο

Σημείωση: Εάν έχετε διαβήτη, νεφρική νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια, μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει ένα διαφορετικό αρτηριακή πίεση από αυτή που φαίνεται εδώ.

Φυσιολογική αρτηριακή πίεση

Μια ανάγνωση της πίεσης του αίματος μετρά τη δύναμη του αίματος, καθώς πιέζει ενάντια στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών. Λαμβάνονται δύο μετρήσεις:

 • Συστολική αρτηριακή πίεση, η κορυφαία σειρά, μετρά τη δύναμη, ενώ αντλίες καρδιά σας. Μια κανονική, υγιής συστολική αρτηριακή πίεση είναι κάτω από 120.

 • Διαστολική πίεση του αίματος, ο αριθμός κάτω, μετρά τη δύναμη μεταξύ καρδιάς αντλίες. Μια κανονική, υγιή διαστολική αρτηριακή πίεση είναι κάτω από 80.

Αλλάζει την αρτηριακή σας πίεση

Διαστολική αρτηριακή σας πίεση παραμένει περίπου στο ίδιο επίπεδο όλη την ώρα. Αλλά συστολική αρτηριακή σας πίεση αλλάζει συχνά. Αυτές οι αλλαγές αντανακλούν φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σας σε καθημερινή ρουτίνα και το άγχος σας.

Όταν η αρτηριακή πίεση είναι πολύ υψηλή

Πότε ο σιωπηλός δολοφόνος γίνει μια πραγματική απειλή για την υγεία σας; Όταν η αρτηριακή πίεση είναι πολύ υψηλή. Αυτό σημαίνει ότι η συστολική ή η διαστολική μέτρηση, ή και τα δύο, ανατέλλει και παραμένει πάνω από το φυσιολογικό εύρος. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα σημάδι ότι η καρδιά σας δουλεύει σκληρότερα από ό, τι θα έπρεπε. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι τα αιμοφόρα αγγεία σας να υποστεί βλάβη. Αν και η αιτία της υψηλής πίεσης του αίματος είναι πολύ συχνά άγνωστη, τα αποτελέσματα δεν είναι. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα - ακόμη και θάνατο.

Ζημιές υψηλή αρτηριακή πίεση αρτηρίες

Συνεχίζεται η υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλεί αλλαγές στα τοιχώματα των αρτηριών. Οι τοίχοι μπορεί να πυκνώσει. Αυτό περιορίζει το άνοιγμα στο εσωτερικό της αρτηρίας και μπορεί να μειώσει ή να εμποδίσει τη ροή του αίματος. Με τον καιρό, η υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλεί επίσης τα τοιχώματα των αρτηριών για να γίνει τραχύ. Αυτά τα αγριεμένα τοίχους καταστεί ευκολότερο για πλάκα (ένα λιπαρό υλικό) για τη συλλογή. Ως πλάκα συσσωρεύεται στο εσωτερικό του τοίχου, υπάρχει λιγότερος χώρος για τη ροή του αίματος. Επίσης, ένα κομμάτι της πλάκας θα μπορούσε να διακόψει και να εμποδίσει εντελώς τη ροή του αίματος.

Ένας καταπονημένος καρδιά

Όταν η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλή, η καρδιά σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από ό, τι θα έπρεπε να αντλεί το αίμα μέσω των αρτηριών. Την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να βλάψει τον καρδιακό μυ.

Όταν ο σιωπηλός δολοφόνος απεργίες

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. Μπορεί να επηρεάσει το μυαλό σας, τα μάτια, την καρδιά και τα νεφρά. Μερικά από τα αποτελέσματα της υψηλής πίεσης του αίματος περιγράφονται παρακάτω.

Κτύπημα

Αποτελέσματα Stroke όταν αρτηρίες του εγκεφάλου αποφράσσονται. Χωρίς αίμα - και το οξυγόνο που μεταφέρει - εγκεφαλικού ιστού πεθαίνει. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες που ελέγχονται από αυτό το τμήμα του εγκεφάλου χάνονται. Εγκεφαλικό συμβαίνει επίσης όταν υπερβολική πίεση εκρήξεις αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.

Τύφλωση

Τύφλωση ή μειωμένη όραση συμβαίνει όταν μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στο πίσω μέρος του ματιού ρήξη ή να μπλοκαριστεί, καταστρέφοντας τον περιβάλλοντα ιστό του ματιού.

Έμφραγμα

Καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν οι αρτηρίες στον καρδιακό μυ αποφράσσονται. Μέρος του μυ "λιμοκτονεί» και πεθαίνει. Η καρδιά έχει στη συνέχεια έναν σκληρότερο χρόνο άντλησης του αίματος.

Καρδιακή ανεπάρκεια

Αποτελέσματα καρδιακής ανεπάρκειας όταν η καρδιά αντλίες πάρα πολύ σκληρά για πάρα πολύ καιρό, προσπαθώντας να κρατήσει το αίμα που ρέει μέσα από το σώμα. Όπως υπερκατανάλωση λάστιχο, οι μύες της καρδιάς χάνουν σιγά-σιγά την ελαστικότητά τους και η καρδιά διαστέλλεται.

Νεφρική ανεπάρκεια

Νεφρική ανεπάρκεια συμβαίνει όταν μικροσκοπικά αιμοφόρα στα νεφρά αποφράσσονται. Οι νεφροί δεν μπορούν πλέον να αφαιρέσει τα απόβλητα από το σώμα. Καθώς η νεφρική ανεπάρκεια επιδεινώνεται, το σώμα αργά δηλητηριασμένο. Προβλήματα στα νεφρά μπορεί επίσης να προκύψει εάν οι αρτηρίες των νεφρών να φθαρεί και να περιορίσει τη ροή του αίματος.

Ελέγξτε τακτικά την πίεσή σας

Πώς μπορείτε να πείτε εάν είστε να πέσουν θύματα σιωπηλός δολοφόνος; Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση παρουσιάζει σπάνια τα συμπτώματα, ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι να ελέγξει την αρτηριακή σας πίεση. Αν δεν είχαν ελεγχθεί κατά το τελευταίο έτος, τώρα είναι μια καλή στιγμή για να το πράξει. Αν είναι φυσιολογικό τώρα, έχουν ελεγχθεί κάθε χρόνο. Και αν η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλή, ακόμα και λίγο-δείτε το γιατρό σας. Οι δύο από σας να κάνετε ένα σχέδιο για να θέσουν υπό έλεγχο. Είναι στο χέρι σας να σταματήσει την επίθεσή του σιωπηλός δολοφόνος.

Μια γρήγορη δοκιμή

Έχοντας την αρτηριακή σας πίεση ελέγχεται είναι ανώδυνη, γρήγορη και συχνά δωρεάν. Η δοκιμή μπορεί να γίνει σε εκθέσεις για την υγεία, την ιατρική υπηρεσία του εργοδότη σας, ή το γραφείο ενός γιατρού. Μπορείτε να ελέγξετε τη δική σας πίεση του αίματος στις μηχανές σε μερικά φαρμακεία και καταστήματα. Ή μπορείτε να το ελέγξετε στο σπίτι. Η διαδικασία περιγράφεται κατωτέρω.

Μια περιχειρίδα φουσκώνει

Η περιχειρίδα φουσκώνει γύρω από το χέρι σας για να περιορίσει λίγο τη ροή του αίματος. Ένα στηθοσκόπιο τοποθετείται μεταξύ του πετάλου και το βραχίονά σας.

Η συστολική πίεση σημειώνεται

Η περιχειρίδα ξεφουσκώνει αργά. Το πρώτο που ακούγεται μέσα από το στηθοσκόπιο είναι η πίεση που δημιουργείται ως αντλίες καρδιά σας (συστολή). Αυτή θα είναι η κορυφαία σειρά της ανάγνωσής σας.

Η διαστολική πίεση σημειώνεται

Το cuff διατηρεί αποπληθωρισμό μέχρι να μην ακούσει ήχους. Αυτή είναι η πίεση μεταξύ των αντλιών (διαστολή). Αυτό θα είναι ο αριθμός κάτω από την ανάγνωσή σας.

Αν είναι κάτω από 120/80

Για έναν ενήλικα, η πίεση του αίματος κάτω από 120/80 είναι κανονικό και υγιές. Διατηρήστε από τον περιορισμό των ενδεχόμενων κινδύνων. Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερο αλάτι, απώλεια βάρους, ή η διακοπή του καπνίσματος. Έχουν την αρτηριακή σας πίεση ελέγχεται και πάλι σε ένα χρόνο.

Αν είναι 120/80 ή υψηλότερη

Αν η αρτηριακή σας πίεση είναι 130/85 ή υψηλότερο, μπορεί να είναι πολύ υψηλό. Αν ναι, θα είναι σε κίνδυνο για τα προβλήματα υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει. Δείτε το γιατρό σας. Αν η αρτηριακή σας πίεση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όταν ελέγχεται σε διαφορετικές ημέρες, ο γιατρός σας θα αρχίσουν να ψάχνουν για τις αιτίες. Ένα σχέδιο θα πρέπει να συσταθεί για τον έλεγχο της πίεσης του αίματος σας.

Ιατρικό ιστορικό

Θα σας ζητηθεί για την οικογενειακή ιστορία σας, τη γενική υγεία, τους παράγοντες κινδύνου, καθώς και τυχόν φάρμακα που παίρνετε.

Φυσική εξέταση

Μια εξέταση βοηθά να βρείτε τις ασθένειες που θα μπορούσαν να σχετίζονται με υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο γιατρός σας ελέγχει το βάρος σας και τον καρδιακό ρυθμό, και αναζητά άλλα σημεία της νόσου.

Διαγνωστικές εξετάσεις

Δοκιμές βοηθήσει το γιατρό σας αξιολογεί κάθε ζημιά που μπορεί να έχετε από την υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), και εξετάσεις αίματος και ούρων.

Έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Το όπλο που μπορεί να σταματήσει την σιωπηλός δολοφόνος είναι ένα σχέδιο για τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ο γιατρός σας προτείνει ένα σχέδιο για σας. Μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο που τρώτε και τον τρόπο ζωής σας. Αν αυτά δεν είναι αρκετά, μπορείτε επίσης να κληθούν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή. Το κλειδί για τον έλεγχο της πίεσης του αίματος σας είναι να ακολουθήσει αυτό το σχέδιο.

Ανακινήστε απομακρύνει το αλάτι και το λίπος

Η μείωση της ποσότητας του αλατιού που τρώτε μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης. Και τρώνε λιγότερο λίπος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και την αρτηριακή σας πίεση. Θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια λίπη προσθέτουν στην πλάκα που μπορεί να φράξει τις αρτηρίες σας. Δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές για την κοπή το αλάτι και το λίπος. Μπορείτε να βρείτε την υγεία σας βελτιώνεται. Και μπορείτε να προσθέσετε νέα τρόφιμα και γεύσεις στη λίστα με τα αγαπημένα σας. Αν χρειάζεστε βοήθεια, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν διατροφολόγο. Ή μπορείτε να ελέγξετε έξω μαθήματα στο χώρο εργασίας σας ή το τοπικό νοσοκομείο.

Στο κατάστημα

Αλάτι και το λίπος είναι κρυμμένα σε πολλές τροφές στην αγορά. Κάντε χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά επιλογές διαβάζοντας τις ετικέτες προσεκτικά. Αγοράστε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Και επιλέξτε ψάρι, κοτόπουλο χωρίς πέτσα ή άπαχο κρέας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες "δίαιτα" τρόφιμα περιέχουν πολύ αλάτι.

Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων

Διαβάζοντας την ετικέτα των τροφίμων στα συσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το αλάτι (νάτριο) και το λίπος.

 • Λίπος: Ένας καλός κανόνας είναι να επιλέξετε τα τρόφιμα που έχουν 3 ή λιγότερα γραμμάρια του συνολικού λίπους για κάθε 100 θερμίδες. Επίσης, η λιγότερο κορεσμένο λίπος το καλύτερο.

 • Αλάτι: Έχετε όχι περισσότερο από 2.400 mg νατρίου κάθε μέρα.

Στην κουζίνα

Χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα μπορεί να είναι νόστιμο, υγιεινό, και να απολαμβάνουν όλη την οικογένεια σας. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές μαγειρικής:

 • Φούρνος μικροκυμάτων, ψήνω στη σχάρα, σχάρα, ψήνουν, ή ατμού τροφίμων χωρίς προσθήκη αλατιού ή λίπους.

 • Χρησιμοποιήστε σπρέι αντικολλητικό ή τα μαγειρικά σκεύη.

 • Αποφύγετε την προσθήκη αλατιού κατά την προετοιμασία των γευμάτων.

 • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο το μισό αλάτι στις συνταγές.

Spice it up

Με δημιουργική χρήση των μπαχαρικών, δεν θα χάσετε ποτέ το αλάτι και το λίπος.

 • Ψεκάστε αλάτι φυτικά μείγματα για τα κρέατα και τα λαχανικά.

 • Χρησιμοποιήστε χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σάλτσες για σαλάτες και σάντουιτς.

 • Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση υποκατάστατα αλατιού.

Τρώγοντας έξω

Χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα γίνονται δημοφιλείς στοιχεία για τα μενού των εστιατορίων. Στην πραγματικότητα, πολλά μενού έχουν μια «υγιή καρδιά" ενότητα. Αν δεν μπορείτε να δείτε όλα υγιεινές επιλογές, υψώνουν τη φωνή τους. Ρωτήστε για τα τρόφιμα που πρέπει να παρασκευάζονται χωρίς την προσθήκη αλατιού. Και να ζητήσει να έχουν φαγητό σας σχάρα ή στο φούρνο και όχι τηγανητά. Παρακάτω αναφέρονται μερικές υγιεινές επιλογές:

 • Σαλάτες (αποφύγετε το cottage cheese, μπέικον, λαχανικά τουρσί, ελιές, και πάρα πολύ σάλτσα σαλάτας).

 • Broiled, στη σχάρα ή ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι ή θαλασσινά (όχι πανέ).

 • Σάντουιτς ή άπαχο χάμπουργκερ με μαρούλι, ντομάτα, και χωρίς τυρί ή μαγιονέζα.

 • Πίτσα με το μισό τυρί και μόνο φυτικά toppings.

 • Πιάτα ζυμαρικών (χωρίς κρέμα γάλακτος ή λουκάνικο).

Επιλέξτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής

Όταν επιλέγετε έναν υγιή τρόπο ζωής, ο σιωπηλός δολοφόνος έχει λιγότερες πιθανότητες να κάνουν μια επίθεση. Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Μπορεί επίσης να σας δώσει μια νέα αίσθηση υπερηφάνειας για τον εαυτό σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που αναφέρονται εδώ μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Αλλά μπορεί να αισθάνονται συγκλονισμένοι αν τα δοκιμάσετε όλα με τη μία. Ρωτήστε το γιατρό σας για συμβουλές σχετικά με το πού να αρχίσω. Και χρησιμοποιούν τους πόρους σας για την υποστήριξη νέων, υγιή τρόπο ζωής σας. Οι πόροι αυτοί θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την οικογένεια, τους φίλους, την ιατρική ή την υγεία υπηρεσία του εργοδότη σας, κοινοτικές ομάδες, καθώς και το τοπικό νοσοκομείο σας.

Ασκείστε τακτικά

Η αεροβική άσκηση κάνει την καρδιά σας και τα αιμοφόρα αγγεία να λειτουργήσει καλύτερα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Περπάτημα, ποδηλασία ή κολύμβηση είναι όλα καλή αερόβια επιλογές. Για καλύτερα αποτελέσματα, άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν κάνετε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Αν θέλετε να ασκήσει με μια ομάδα, ελέγξτε με τον εργοδότη σας, το κέντρο της εκπαιδευτικής κοινότητας, ή τοπικό γυμναστήριο. Και να είστε βέβαιος να δείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.

Προσέξτε το βάρος σας

Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Ή μπορεί να επιτρέψει στο γιατρό σας για να μειώσετε ή να σταματήσετε τα φάρμακά σας. Ελέγξτε με το γιατρό σας για να μάθετε τι το βάρος στόχου σας θα πρέπει να είναι και πώς να πάτε εκεί. Η άσκηση τις περισσότερες ημέρες και ο περιορισμός του αλατιού και του λίπους είναι καλό πρώτα βήματα για τον έλεγχο του βάρους σας. Επίσης, σκεφτείτε για να ενταχθεί σε μια ομάδα υποστήριξης για την απώλεια βάρους μέσω του εργοδότη ή την κοινότητά σας.

Κρατήστε το στρες υπό έλεγχο

Συνεχίζεται το άγχος κάνει την καρδιά σας να εργαστούμε σκληρότερα και πιο γρήγορα. Είναι, επίσης, αποτελεί τροχοπέδη αιμοφόρων αγγείων σας, το οποίο αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση. Δεν μπορείτε να αποφύγετε όλα τα στρες. Αλλά μπορείτε να μάθετε να την ελέγχουν μέσω των τεχνικών χαλάρωσης, άσκησης και μια θετική στάση. Δείτε αν ο εργοδότης σας, ο γιατρός, το τοπικό νοσοκομείο, ή κοινοτικές ομάδες προσφέρουν μαθήματα μείωση του στρες. Μπορείτε επίσης να βρείτε συμβουλές για το άγχος της διαχείρισης σε βιβλία και ταινίες. Μην ξεχνάτε ότι το γέλιο μπορεί να είναι το καλύτερο αγχολυτικό όλων.

Σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα αυξάνει την πίεση του αίματος και καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή νόσο. Αν κόψετε το κάπνισμα, να μειώσετε τον κίνδυνο σας και να κάνετε το σχέδιο ελέγχου δουλειά σας ακόμα καλύτερα.

Περιορίστε το αλκοόλ

Έχοντας περισσότερα από 2 αλκοολούχα ποτά (συνολικά 1 ουγγιά καθαρής αλκοόλης), τις περισσότερες ημέρες μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Αντ 'αυτού, πίνετε χυμό, χαμηλή σε θερμίδες των αναψυκτικών, ή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι μεταλλικό νερό με μια φέτα λάιμ.

Λαμβάνοντας φάρμακο πίεσης του αίματος

Μερικές φορές, κάνοντας αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας μπορεί να μην είναι αρκετή για να αποκρούσει το σιωπηλό δολοφόνο και τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής σας πίεσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να πάει με υγιή τρόπο ζωής σας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι φαρμάκων. Κάθε εργάζεται για τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης σε δικό του τρόπο. Όπως και με τη θεραπεία για οποιαδήποτε ασθένεια, υπάρχουν οφέλη και τους κινδύνους για την ισορροπία. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα οφέλη είναι αξίζει τον κόπο. Φάρμακο μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας, και άλλα προβλήματα.

Αν το φάρμακο έχει συνταγογραφηθεί

Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να μειώσει με ασφάλεια την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο γιατρός σας εξηγεί το φάρμακο, συμπεριλαμβανομένων των παρενεργειών της. Η αρτηριακή σας πίεση θα πρέπει να ελέγχεται συχνά για να δείτε πόσο καλά τα έργα φαρμακευτική αγωγή. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν λίγες παρενέργειες από τα φάρμακα τους. Αλλά καλέστε τον γιατρό σας αμέσως αν αισθανθείτε διαφορετικά ή χειρότερα μετά αρχίζει να παίρνει το φάρμακο. Πρόσκληση αν νομίζετε ότι η παρενέργεια είναι μεγάλες ή μικρές. Ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση σας, μεταβείτε το φάρμακό σας, ή να σας δώσει συμβουλές για την αντιμετώπιση των παρενεργειών.

Τύποι των φαρμάκων

Παρακάτω είναι μερικά κοινά φάρμακα πίεσης του αίματος:

 • Τα διουρητικά είναι τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνότερα για την υψηλή πίεση του αίματος. Θα μειώσει την αρτηριακή σας πίεση με την απομάκρυνση της περίσσειας του υγρού και το αλάτι. Επειδή διουρητικά μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να χάσετε το κάλιο, ο γιατρός σας θα παρακολουθεί τα επίπεδα καλίου.

 • Β-αναστολείς κρατήσει την καρδιά σας από την άντληση πάρα πολύ σκληρά. Το αίμα αντλείται από την καρδιά σας, τότε πιέζει με λιγότερη δύναμη από τις αρτηρίες σας. Αυτό μειώνει την αρτηριακή σας πίεση.

 • Αδρενεργικοί αναστολείς, αναστολείς του ΜΕΑ, anatagonists ασβεστίου, αγγειοδιασταλτικά, και αναστολείς της αγγειοτενσίνης ΙΙ μειώσει την αρτηριακή σας πίεση με το άνοιγμα συστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Καλέστε το γιατρό σας εάν:

Λαμβάνοντας το φάρμακο με ασφάλεια

Υψηλή αρτηριακή πίεση φαρμακευτική αγωγή λειτουργεί μόνο όταν έχει ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες. Έτσι, ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνονται. Και να λάβει το φάρμακό σας την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ζητήστε από το φαρμακοποιό σας να σας προτείνει την καλύτερη στιγμή για να πάρει το φάρμακό σας. Παρακάτω είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Κάντε το φάρμακο μέρος της ρουτίνας σας

Ποτέ μη σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο εκτός αν ο γιατρός σας σας λέει να. Η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής σας μπορεί να προκαλέσει μια ξαφνική, απειλητική για τη ζωή αύξηση της αρτηριακής πίεσης σας. Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε το φάρμακο μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας:

 • Σημειώστε το πρόγραμμα τα φάρμακά σας σε ένα ημερολόγιο. Διασχίζουν μακριά κάθε φορά που θα πάρετε τη δόση σας.

 • Χρησιμοποιήστε ένα κουτί με χάπια για να κρατήσει μια παράδοση 1 ή 2 εβδομάδων.

 • Διατηρήστε τα φάρμακά σας κοντά οδοντόβουρτσα σας.

Αν παραλείψετε ένα χάπι

Εάν ξεχάσετε να πάρετε το φάρμακό σας, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας τι πρέπει να κάνετε σας Θυμηθείτε:. Μην διπλασιάσετε με τη λήψη δύο την επόμενη φορά.