Eposgo

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να συνδέεται με μια μείωση στην ικανότητα της σκέψης, με μία νέα μελέτη. Η έρευνα χρησιμοποίησε στοιχεία από μια μακροχρόνια μελέτη 20.000 άτομα. Όλοι ήταν άνω των 45 ετών. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι για κάθε αύξηση 10 μονάδων στη διαστολική αρτηριακή πίεση, οι πιθανότητες να έχουν προβλήματα με τη σκέψη αυξήθηκαν κατά 7%. Διαστολική πίεση είναι ο αριθμός κάτω σε μια ανάγνωση της πίεσης του αίματος. Μετρά την πίεση ενώ η καρδιά χαλαρώνει ανάμεσα στους χτύπους. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο περιοδικό Neurology. HealthDay News έγραψε γι 'αυτό 24 Αυγούστου.

Ποια είναι η αντίδραση του γιατρού;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι συνήθως ονομάζεται «σιωπηλός δολοφόνος». Η φήμη είναι καλά άξιζε. Είναι «σιωπηλά», επειδή η υψηλή αρτηριακή πίεση (που ονομάζεται επίσης υπέρταση ) δεν προκαλεί συμπτώματα. Είναι θανατηφόρα, επειδή έχουν ανεπεξέργαστων υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τώρα, μια νέα μελέτη δείχνει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα: απώλεια μνήμης.

Η μελέτη περιελάμβανε σχεδόν 20.000 ενήλικες που ήταν τουλάχιστον 45 ετών. Οι ερευνητές μέτρησαν την αρτηριακή τους πίεση και τους έδωσε εξετάσεις ικανότητα σκέψης. Προσάρμοσαν τα αποτελέσματα στο λογαριασμό άλλων παραγόντων (όπως η ηλικία) που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Βρήκαν μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ υψηλή αρτηριακή πίεση και τα προβλήματα μνήμης ή σκέψης.

Η διαστολική αρτηριακή πίεση ανάγνωση φάνηκε να είναι πιο σημαντικό. Αυτός είναι ο αριθμός κάτω από μια τυπική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Οι πιθανότητες κάποιος έχει προβλήματα με τη λειτουργία του εγκεφάλου ήταν 7% υψηλότερες για κάθε αύξηση 10-σημείο της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Αυτή η νέα έρευνα είναι μεταξύ των πιο συναρπαστικό να συνδέσει την υψηλή αρτηριακή πίεση με τα προβλήματα του εγκεφάλου. Αλλά δεν απαντήσει σε μερικές σημαντικές ερωτήσεις:

  • Σημαίνει η πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης πρόληψη των προβλημάτων με τη λειτουργία του εγκεφάλου, η άνοια ή άλλες ασθένειες του εγκεφάλου;

  • Μήπως η θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή ακόμα και εμποδίζουν την αντίστροφη προβλήματα λειτουργία του εγκεφάλου;

  • Ποια είναι η ιδανική αρτηριακή πίεση που οι άνθρωποι θα πρέπει να στοχεύουν για να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του εγκεφάλου;

  • Πώς υψηλή πίεση του αίματος να οδηγήσει σε απώλεια της μνήμης ή άλλα προβλήματα με τη λειτουργία του εγκεφάλου;

Εμείς ακόμη δεν έχουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Αλλά γνωρίζουμε ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση έχει και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Και αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

Ποιες αλλαγές μπορώ να κάνω τώρα;

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές τώρα για να κρατήσει την αρτηριακή σας πίεση φυσιολογική. Αυτή η μελέτη προτείνει (αλλά δεν αποδεικνύει) ότι αυτά τα βήματα θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον κίνδυνο προβλημάτων με τη μνήμη και τη σκέψη στο μέλλον.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

  • Χάνοντας το υπερβολικό βάρος

  • Η άσκηση τακτικά

  • Ο περιορισμός της πρόσληψης αλατιού

  • Πίνοντας μόνο μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ

  • Δεν το κάπνισμα

Αν έχετε συνηθίσει να τρώτε τροφές με πολύ αλάτι, περιορίζοντας την πρόσληψη αλατιού μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικά. Αλλά μόλις συνηθίσετε σε μια δίαιτα χαμηλή σε αλάτι, παλιά διατροφή σας θα δοκιμάσετε πάρα πολύ αλμυρή! Αν δεν είστε σίγουρος για το αν η διατροφή σας είναι χαμηλή σε αλάτι, να συναντηθεί με έναν διατροφολόγο.

Μάθετε για τις Διατροφικές Προσεγγίσεις για να σταματήσει Υπέρταση (DASH) πρόγραμμα διατροφής. Αυτή η δίαιτα είναι χαμηλή σε λιπαρά και κόκκινο κρέας. Περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια, τα πουλερικά και τα καρύδια. Μαζί με περιορισμό άλατος, αυτή η διατροφή έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης από την ανάπτυξη στην πρώτη θέση.

Πάρτε την αρτηριακή σας πίεση ελέγχεται τακτικά. Αν είναι υψηλή και δεν είστε σε θέση να το μειώσει με δίαιτα και άσκηση, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος. Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν το κάπνισμα ή οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αν είχατε υψηλές μετρήσεις πίεσης του αίματος στο παρελθόν, να εξετάσει την αγορά μια συσκευή για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι σας. Αυτές οι συσκευές έχουν γίνει πιο ακριβή, πιο εύκολο στη χρήση και πιο προσιτή τα τελευταία χρόνια. Φέρτε μαζί σας στο επόμενο επίσκεψη του γιατρού σας. Συγκρίνετε τις μετρήσεις σας με εκείνους που μετρούνται από το γιατρό σας.

Τι μπορώ να περιμένω το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον;

Μπορείτε να περιμένετε να ακούσουμε σύντομα για περισσότερες μελέτες που εξετάζουν την επίδραση της υψηλής πίεσης του αίματος για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών της στη λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να μειώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτή η γνώση μπορεί να παρέχει ενδείξεις για το πώς εγκεφαλικές διαταραχές, όπως η νόσος του Alzheimer, την ανάπτυξη. Μπορείτε επίσης να αναμένουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύξουν νέα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση που είναι πιο αποτελεσματικές και έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα συνήθη φάρμακα.